Ed. Fisica 4Rt

Páginas: 7 (1643 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
Ed. Física 2n Trimestre
Historia del beisbol

El beisbol és un esport que es juga amb un bat i una pilota entre dos equips amb nou jugadors cadascun. L'objectiu és aconseguir corregudes picant una pilota llançada per mitjà d'un bat i tocant una sèrie de quatre bases disposades als cantons d'un quadrat d’ aproximadament 27,5 metres, anomenat "diamant". Els jugadors d'un equip (l'equip atacant),s'alternen per batejar contra el llançador) de l'altre equip (l'equip defensor), que intenta evitar que aconsegueixin corregudes eliminant-los de diverses maneres. Un jugador de l'equip atacant es pot aturar a qualsevol de les bases i avançar més tard gràcies a la batada d'un company d'equip o d'altres maneres. Els equips intercanvien la posició atacant-defensora cada vegada que l'equip defensoraconsegueix tres eliminacions. Un torn al bat per cada equip és una entrada; els partits professionals es componen de nou entrades. L'equip amb més corregudes al final del partit és el guanyador.
Regles bàsiques del beisbol
Per als totalment neòfits en aquest joc, aconsello pensar en les similituds del beisbol, amb el joc de "agafar" que tots hem jugat de petits. Així, en beisbol correm perarribar a casa, poden aturar-nos en uns llocs segurs (les bases). En el beisbol l'equip que defensa, intenten "agafar" als corredors, si bé aquí no es tracti d'agafar físicament, sinó de tocar amb la pilota, etc ...

Heu veure aquestes similituds només com una petita ajuda al principi. De seguida veureu que el beisbol és molt més.

Objectiu del joc

L'objectiu del beisbol és aconseguir méscarreres que el rival.
S'aconsegueix una carrera quan un corredor trepitja en ordre i sense ser eliminat, en una o més jugades, la 1 ª base, la 2 ª base, la 3 ª base i la base de home.

Desenvolupament d’un partit

Un partit de beisbol es desenvolupa per entrades. Una entrada es compon d'un torn de batuda i un torn de defensa per a cada equip.
El nombre d'entrades per partit varia segonsl'edat. En adults es juga a nou entrades, en categories inferiors (infantils, alevins, etc) se sol tenir un nombre inferior, depenent del país, la competició, l'edat, etc.
Un partit de beisbol no pot acabar en empat. Si en acabar l'última entrada hi ha un empat, es continuen fent entrades addicionals fins que es trenca l'empat.



Desenvolupament d’una entrada

A cada entrada, l'equipdefensiu col • loca els seus 9 jugadors al camp, un sobre la taula de pitcheo (pitcher), un altre després home (catcher), un altre defensant la 1 ª base, un altre entre primera i segona base (anomenat 2 ª base), altre entre 2 ª i 3 ª base (anomenat shortstop, paracorto o torpediner), un altre defensant la 3 ª base, i tres jugant a l'exterior.
L'equip atacant, seguint l'ordre de batuda, va passant pelcalaix de batuda per intentar batre la pilota llançada pel pitcher i arribar a base sense ser eliminat.
Quan l'equip defensor aconsegueix eliminar a tres atacants, passa a ser atacant i viceversa i es diu que s'ha acabat mitja entrada. (En algunes categories infantils, també s'acaba la mitja entrada quan l'equip atacant aconsegueix la cinquena cursa d'aquesta entrada).
Quan els dos equips hanatacat i defensat una vegada, es diu que s'ha acabat una entrada.
L'equip de casa sempre comença el partit defensant.

COM ELIMINAR a un batedor?
(Considerarem batedor el jugador que està en el calaix intentant batre)
- Per strike-out (veure més a baix)
- Agafant un defensa una pilota batuda per ell abans que aquesta toqui el terra
- Tocant un defensa la primera base amb la pilota en el seupoder abans que aquesta sigui trepitjada pel batedor
- Tocant un defensa al batedor amb la pilota quan el batedor intenta arribar a primera base. (Nota: n'hi ha prou amb tocar amb la mà que té la pilota, no cal tocar amb la pilota en si)
- Per decisió arbitral (a causa d'una violació de les regles pel batedor)

Com avança un batedor?

- Batent a terreny bo un llançament i aconseguint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ed fisica
  • Ed Fisica
  • ed fisica
  • ed fisica
  • Ed Fisica
  • ED Fisica
  • Ed Fisica
  • Ed Física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS