Edat Mitjana En La Comunitat Valenciana

Páginas: 7 (1652 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
Edad Mitjana,
Alta i Baixa a la Comunitat Valenciana.




Carlos Villasante Benedito
2º B.









Index




1.- Introducciò: Edat Mitjana a la Comunitat Valenciana.
2.- Alta edat mitjana: Època musulmana.
3.- Baixa Edat Mitjana: Naixement del Regne de València.
4.- El Segle d'Or del Regne de Valencia.




1.- Introducciò: Edat Mitjana a laComunitat Valenciana.
L'edat mitjana al Regne de València és el període de temps comprés entre la caiguda de l'imperi Romà i la vinguda del Renaixement. Al Regne de València es poden distingir tres períodes ben diferenciats: l'època musulmana, la colonització i formació del Regne de València, i l'època d'esplendor.
Entre la caiguda de l'Imperi Romà i la dominació musulmana hi passaren elsvisigots. Entre el segle VII fins les primeries del VIII, l'actual territori del País Valencià estigué subjecte al Regne visigot de Toledo. Però pràcticament no hi deixaren petjada.
L'edat mitjana va desembocar amb el Renaixement, però encara que en la major part d'Europa, el Renaixement va ser una època d'esplendor cultural, econòmic i social, al Regne de València tot el contrari. L'època d'esplendorva tenir lloc cap a finals de l'edat mitjana. Probablement, els tres fets que van condicionar la decadència del Renaixement van ser, l'hegemonia de Castella, l'expulsió dels moriscos i la guerra de Successió.





2.- Alta edat mitjana: Època musulmana.

El pas dels bizantins i els visigots durà des de principis del segle VII fins les primeries del VIII, temps en què el territori estiguésubjecte al regne visigot de Toledo. Pràcticament no hi deixaren petjada.
[pic]

Taifes a l'any 1031.
L'època musulmana, malgrat la seua transcendència, no està suficientment estudiada. L'entrada dels àrabs començà pel sud propiciada pel pacte d'Abd al-Aziz amb Teodomir, una espècie de delegat del govern del rei visigot de Toledo que canviava terra per privilegis. D'aqueixa manera no hi haguéinvasió com a tal, simplement els àrabs s'hi instal·laren i no hi va haver majors problemes fins l'arribada del Cid, lluitador mercenari castellà que trencà les taifes de València i de Dénia, s'hi instal·là i va esprémer amb abusius imposts els musulmans valencians. A la seua mort els àrabs recuperaren el territori i la dominació es perllongà al llarg de vuit pacífics segles. No queden moltesrestes arquitectòniques de l'època, ja que els cristians construïen sistemàticament sobre elles, però abunden les peces d'orfebreria, ceràmica, etc. Però el que si roman és la influència de la seua cultura i la seua llengua que van fer del País Valencià un dels indrets més cultes del món en aquell moment.


3.- Baixa Edat Mitjana: Naixement del Regne de València.

[pic]Penó de la Conquesta,conservat a l'Arxiu Històric Municipal de València.
Després de la desintegració de l'imperi romà, des de principis del segle VII fins les primeries del VIII gran part del territori estigué subjecte al regne visigot de Toledo, i l'altra part, des de Dènia fins a Cartagena estigué sota dominació de Bizanci primer, i del Regne de Tudmir després amb centre a Oriola. El pacte d'Abd al-Aziz amb Tudmir enl'any 713 permeté l'entrada dels àrabs a la Península, amb la qual hi comença una de les etapes més importants del País Valencià, l'època de l'al-Àndalus. Malgrat que aquesta època encara no està suficientment estudiada i constitueix un dels períodes més foscs de la Història del País Valencià, és generalment acceptada la importància de la influència de la seua cultura i la seua llengua sobre lacultura valenciana actual, que van fer del Xarq al-Àndalus un dels indrets més cults d'Europa.
No obstant això, l'origen directe i més remot de País Valencià d'hui dia és principalment vinculat amb la fundació del Regne de València, de caràcter feudal: a l'any 1233 el rei Jaume el Conqueridor enceta la conquesta dels territoris marcats per tres segles de presència sarraïna: els regnes taifa

de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Edat Mitjana
  • La Edat Mitjana
  • Edat Mitjana
  • Edat Mitjana
  • L edat mitjana
  • Histria De La Baixa Edat Mitjana
  • Edat Mitjana Monodia
  • Regnes Hispànics en la edat mitjana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS