educació física

Páginas: 5 (1132 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
EXERCICIS QUÈ ÉS LA CONDICIÓ FÍSICA

1. Què és la condició física? Per què és important tenir una bona condició física?
La condició física és un estat que permet a la persona poder
desenvolupar el seu treball diari amb energia, eficàcia i sense que
provoqui cansament. També la podríem definir com la suma del nivell de
cadascuna de les qualitats físiques i psico-motrius de la personaentre elles la força, la resistència, la velocitat i la flexibilitat.

2. Relaciona els següents especialistes en un esport o activitat física amb la qualitat motriu principal que necessiten.

1.Flexibilitat d. Contorsionista
2. Força-velocitat f. Llançador de javelina
3. Resistència b. Maratonià
4.Velocitat-resistència g Corredor de 200m
5.Equilibri a. Funambulista
6. Força c. Halterofília
7. Agilitat e. Gimnasta

3. La majoria d’activitats necessiten de totes les qualitats. Tria l’esport que més t’agradi dels següents: bàsquet, futbol, escalada, tennis, voleibol, handbol, esquí... i reflexiona per a quines accions són importants cadascuna de les qualitats esmentades:

Esport escollit: FutbolForça: Acció de xutar a porteria.
Resistència: Acció de estar corrent durant 90 minuts i fer canvis de ritme cada cert temps.
Velocitat: Acció de fer un canvi de ritme per xutar la pilota.
Flexibilitat: Acció de regatejar al contrari.

4. Busca en diaris, revistes, etc. Un article que faci referència als beneficis que representa per a la salut la pràctica d’exercici físic.

“Hacer ejercicioes fundamental, pero no nos referimos a competir, sino a realizar una actividad física como puro pasatiempo. Conseguir que el niño se mueva y que además disfrute de su tiempo libre será el mayor logro.
Lo demás vendrá sólo. 
El deporte es bueno no sólo para la salud física sino también para la mente. Sin embargo, fomentar esta práctica no consiste en apuntar al niño a clases extraescolares. Lainiciativa debe empezar desde casa. Francisco Moreno Moreno, profesor de educación física y licenciado en pedagogía, hace hincapié en la necesidad de “mostrarles los beneficios del deporte. Los niños son como un espejo, hacen lo que ven. Si los papás disfrutan practicando algún deporte y dejan tiempo para realizar actividades al aire libre, el niño asumirá esos hábitos de conducta y acabaráhaciéndolo”. 







5. Fes un resum d’unes 100 paraules de l’apartat que acabes de llegir més amunt “activitat físicasedentarisme”

La activitat física és l’acció de moviment corporal format pel sistema locomotor. L’activitat esportiva es la mes usual, però també hi ha professions que necessiten d’aquesta activitat física.
Per disposar d’un aparell locomotor preparat per realitzar qualsevolacció motriu cal que totes les funcions que li donen suport es trobi condicions òptimes. La societat actual, però, ha generat un tipus de vida sedentària. On les persones no realitzen una activitat física de forma regular. La qual cosa causa que l’aparell locomotor s’atrofiï i es deteriori i estarà molt més indefens davant les malalties que poden atacar-lo.
EL sedentarisme causa problemes alsistema cardiovascular en el sistema respiratori en el sistema osteo articular, el sistema muscular i el sistema nerviós.
Actualment s’ha reduït de manera considerable les nostres necessitats de moviment. Per això l’home i la dona actuals han de cercat formes d’activitat física que evitin els efectes negatius que el sedentarisme els pot ocasionar. Les han trobades en l’activitat física, mésconcretament en l’exercici físic. La activitat física ajuda a les adaptacions fisiològiques, les adaptacions psicològiques i les adaptacions a nivell social.



6. Ets una persona sedentària? Per què? Què opines al respecte?

No. Perquè realitzo l’activitat física cada cert temps. Opino que el sedentarisme es molt present en la societat i una forma de arreglar-ho es la practica mes sovint de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacio fisica
  • Educació Fisica
  • EDUCACIÓ FISICA
  • educacio fisica
  • Educacio Fisica
  • Educacio fisica
  • La Educacio Fisica
  • EDUCACIÓ FISICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS