Eessasssassas

Páginas: 2 (390 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2011
L'AMOR CORTES
L'amor cortès apareix en el segle XI en el sud de França.
L'amor cortès és una de les temàtiques més importants de la literatura trobadoresca. Aquesta temàtica cortesana provoca untriangle amorós entre (Amant – dama – marit), és a dir, la relació de vassallatge que un senyor i el seu vasall mantenen. Això es trasllada en l'amor cortès al trobador, que seria el vasall i la dama-que normalment està casada- que seria la domina o midons, encara que en alguns moments també l'anomenen bon senyor, el seu masculí.
Trobador i midons mantenen el seu amor adúlter en secret, atèsque hi ha els lausengiers, que són els encarregats de vetlar per la fidelitat que la dama deu al seu marit. Aquest amor és un amor vertader en la mesura que el trobador no és capaç de manifestarpúblicament qui és la dama estimada.
Tal amor passava per diverses etapes:
Atracció a la dama, normalment a través dels ulls / vista.
Culte de la dama de lluny (amor de lonh).
Declaració de ladevoció apassionada.
Rebuig per part de la virtuosa dama.
Nous vots amb juraments de virtut i lleialtat eterna.
Laments d'apropar-se a la mort pel desig insatisfet (i altresmanifestacions físiques de dolor d'amor).
Actes de valor heroic de guanyar el cor de la dama.
Consumació de l'amor secret.
Un munt d'aventures i subterfugis per evitar la detecció.
L'amor cortèsnomés era possible en les corts (per això es diu amor cortès). Cal recordar que els casaments no es feien per amor sinó per interessos polítics. La dona era propietat d'un senyor (encara que com dama erasuperior als altres nobles que estaven sota el servei del senyor) i el casament podia revocar-se quan les necessitats polítiques canviaven.

Per a l'edat mitja, la passió amorosa era una mica inicencara que l'esposa fora l'objecte d'aquesta passió. Hugo de San Víctor i el Papa Gregorio opinaven que el desig carnal era dolent però que podia ser excusat si el fi fora el casament (es dir, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS