el aceite de la via

Páginas: 3 (654 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014
EL ACEITE DE LA VIDA
1. Explica l’argument de la pel·lícula.
Lorenzo Odone és un nen de 5 anys que pateix una estranya malaltia. Aquesta fa que es produeixin massa grasses, que causen danys alcervell fent que el Lorenzo perdi la capacitat motriu, sensorial, la de parlar i comunicar-se. No hi ha cap cura per a aquesta malaltia fins que els pares del Lorenzo, Augusto i Michaela, comencen aestudiar, a banda de la comunitat mèdica, tot el que poden sobre la malaltia i les grasses que el cos del Lorenzo produeix en excés, C24 i C26. Després de moltes hipòtesi sobre com curar-lo, contactenamb un doctor a punt de jubilar-se que fa el que cap doctor volia fer, crear un oli especial per al Lorenzo. A aquest oli, se li treuen unes determinades substàncies i fa que el Lorenzo es recuperid’una mort segura.
2. Quina malaltia té el Lorenzo? N’havies sentit a parlar?
Té ALD (adrenoleucodistròfia). Aquesta malaltia afecta només a nens mascles d’entre cinc i deu anys d’edat. Des que esmanifesta, els nens solen durar 2 anys vius.
No n’havia sentit mai a parlar d’aquesta distròfia.
3. Descriu detalladament com evoluciona la relació entre els pares del Lorenzo i la comunitat mèdica.
Alcomençament, els pares del Lorenzo confiaven en la comunitat mèdica per la dieta que els van donar. Tot i que la dieta estava planejada per durar sis mesos els pare del Lorenzo van notar que elsnivells de les grasses en sang cada vegada augmentaven. Van decidir deixar la dieta i van preparar-li una pel seu compte que tampoc va funcionar massa bé. Quan van provar l’àcid oleic, van observar que lesgrasses baixaven i ho van comunicar a la comunitat mèdica, la qual els va ignorar. Com que aquesta va resultar que funcionava per poc temps, van fer més estudis pel seu compte fins a trobar l’oli quesí funcionava. El Lorenzo es va recuperar de mica en mica, donava varies senyals de millora i quan els seus pares ho van comunicar a la comunitat científica els van dir que no era vàlid perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La vía
  • La Via
  • la via
  • La vìa
  • la via
  • Aceites
  • aceite
  • aceites

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS