EL CANVI CLIMATIC

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2015

EL CANVI CLIMÀTIC


Entenem per canvi climàtic a la variació global del clima de la Terra. Es degut a causes naturals y també a l’acció de l’home y es produeixen a diverses escales de temps i sobretots els paràmetres climàtics com la temperatura, les precipitacions, la nuvolositat, etc. El terme “efecte hivernacle” es refereix a la retenció del calor del Sol en la atmosfera de la Terra perpart d’una capa de gasos en la atomsfera anomenada Capa d’Ozó. Sense ells la vida tal i com la coneixem no seria possible, ja que el planeta seria massa fred. Entre aquests gasos es troben el diòxid decarboni, l’òxid nitròs i el metà, que són alliberats per la indústria, l’agricultura i la combustió dels combustibles fòssils. El món industrialitzat ha aconseguit que la concentració d’aquests gasoshagi augmentat un 30% des de el segle passat, quan sense la actuació humana, la natura s’encarregava d’equilibrar les emissions.
En la actualitat existeix un consens científic, casi generalitzat, entorn a la idea que la nostra manera de produir y el consum energètic està generant una alteració climàtica global que provocarà seriosos impactes tant sobre la Terra com sobre els sistemessocioeconòmics.
El canvi climàtic ens afecta a tots ja que el seu impacte potenial es enorme, amb predicions de falta d’aigua potable, grans canvis en les condicions per la producció d’aliments i un augment en elsíndex de mortalitat degut a inundacions, tempestes, sequeres i onades de calor. En definitiva, el canvi climàtic no es un fenòmen només ambiental sinò que també de profundes conseqüències econòmiques isocials. Els països més pobres, que estàn pitjor preparats per afrontar canvis ràpids, seràn els que patiràn les pitjors conseqüències.
Es preveu la extinció d’animals i plantes, ja que els hàbitatscanviaràn tan ràpid que moltes espècies no es podràn adaptar a temps. La Organització Mundial de la Salut ha advertit que la salut de milions de persones podria veure’s amenaçada per l’augment de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic
  • el canvi climatic
  • El canvi climàtic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climàtic.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS