El Carrer Estret Boo

Páginas: 6 (1288 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2015

EL CARRER ESTRET

Capítol 1: Explica la seva arribada al seu nou poble i les seves primeres impresions sobre la fonda on s'allotja.
Capítol 2: El protagonista va a l'ajuntament a arreglar els papers. Més tard va a veure donya Pura que li ensenya la casa i li diu que es lloga un pis al carrer estret.
Capítol 3: El protagonista Alquila el pis del carrer estret i continuació ens explica lahistòria de Torrelles i ens descriu el poble.
Capítol 4: El protagonista va a casa de donya Pura per a donar-li notícies. Allà entren 3 senyores parents de donya pura i mantenten una conversació bastant tensa i l'informen de que l'endemà arribarà la Francisqueta
Capítol 5: Descriu el carrer estret i ens explica algunes característiques,com per exemple, que des de l'entrada no es veu la sortida.
Capítol6: El protagonista va a casa de donya Pura a la hora pactada i allà coneix a la francisqueta la se va nova minyona, que al principi es nega a servir a un noi jove pero que al final acepta les condicions.
Capítol 7: El protagonista per fi s'instal·la al seu nou pis on la francisqueta s'ocupa gairebé de tot i mentre ell dina mantenen una cnversació bastant tensa on parlen dels familiars de donyaPura, que només els interessa heretar, segons la Francisqueta.
Capítol 8: Explica la baralla del seu veí el Joaquim amb la seva dona Simoneta.
Capítol 9: Explica com és el rellotger Massaguer, un gran aficionat al teatre.
Capítol 10: Explica com és el seu veí Enric, que segons la Francisqueta fa tres anys i mig que no li diu res a la seva dona Teresa.
Capítol 11: Ens Explica la conversació que tenenla Montserrateta i l' Elvira
Capítol 12: Explica l'excurció que fan la Montserrateta i en Miquelet a la platja.
Capítol 13: El protagonista ha comensat a freqüentar el Bar Montseny i ens explica que a Torrelles hi ha poca aigua i que el amo del bar té una gran habilitat per a fer servir la regadora.
Capítol 14: Es descriu al senyor Dalmau, que queda exclós de l'agrupació política.
Capítol 15: Esparla de la senyora Maristany,que es un dona vinguda a menys, que se'n va a viure amb un dels seus fills. També es parla del “desplaçament del matalàs” i começa la festa major de Torrelles.
Capítol 16: La festa major ha acabat i el protagonista explica com canvia Torrelles. I com es ara el bar.
Capítol 17: Parla de la senyoreta Remei, que pateix insomni i quan poc dormir somnia. La senyoreta Remeiexplica el seu somni. El protagonista també descriu la casa de la senyoreta Remeii enss explica que gràcies a la Francisqueta ha guanyat cert prestigi.
Capítol 18: El protagonista li explica el somni de la senyoreta Remei a la Francisqueta i ella, li explica que quan servia a don Càndid somniava que li apujaven la mesada. A continuació fa una descripció de la Francisqueta.


Capítol 19: DescriuTorrelles a la tardor i parla del senyor Valls.
Capítol 20: Parla de la senyora Riteta, una senyora de 70 anys, grassa i bastant pobra. La Riteta reculleix els fems de cavall del carrer quan la gent no la veu, que li serveixen de adob per a les seves flors.
Capítol 21: El protagonista ens explica que li agrada molt passejar per Torrelles. Intenta aconseguir la clau del fosar pero no ho aconsegueix.La Francisqueta li explica que abans hi havien dos vagabunds a Torrelles que dormien al cementiri.
Capítol 22: Parla del seu oncle Eduard, qui li recomana que no es barreji amb l'ambient de campanar. Donya Pura li presenta al mossen Gratacòs. El protagonista visita l'Ateneu Recreatiu i allà Gratacòs li presenta als seus amics, que al cap de una estona canvien de taula i es posen a jugar a cartes.Capítol 23: Parla de la Roseta, una noia de 20 anys que es pasa moltes hores fent jerseis a la seva merceria. També parla del pare de la Roseta que té un burret que es diu Baldiri.
Capítol 24: Parla del casalot que hi ha al costat de la merceria de la Roseta, que anys enrere havia sigut la taverna més concorreguda de Torrelles.
Capítol 26: Parla de la espardenyeria que hi ha al carrer estret i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • carrer estret
  • Booo
  • Booo
  • booo
  • Booo
  • BOOO
  • Booo
  • Booo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS