el cinema

Páginas: 4 (998 palabras) Publicado: 24 de abril de 2013
EL CINEMA

El cinema (del grec Kino, moviment) o cinematografia és l'art de realitzar films cinematogràfics
El seu procediment consisteix en la il·lusió de moviment produïda per la projecciód'imatges fixes enregistrades en continuïtat sobre una  pel·lícula de cel·luloide a una freqüència habitual de 24 fotogrames per segon. La sensació de moviment es genera al cervell de l'observadorgràcies al fenomen de la persistència en la retina, la teoria de la qual va ser formulada per Peter Mark Roget el 1824.

El cinema també és considerat el Setè Art, terme introduït perRicciottoCanudo el 1914. Segons ell, el cinema és «l'art plàstica en moviment que compendia totes les arts». Els principals centres de producció de pel·lícules actualment es troben a Hollywood iBollywood.

HISTÒRIA DELCINEMA

L'ésser humà s'ha preocupat sempre per captar i representar el moviment.

El primer precedent de projecció d'imatges en una pantalla són les ombres xineses, les primeres provesdocumentals de les quals daten del segle XI. Les figures bidimensionals es movien mitjançant filferros, tot projectant ombres acolorides sobre una pantalla tensada de paper o de seda
Un invent capitalapareix al segle XIX: la fotografia. Per primera vegada, era possible d'impressionar i de guardar una imatge del món que ens envolta. Però alguns fotògrafs no es van conformar amb les imatges fixes i vanassajar amb la fotografia d'objectes en moviment, com ara Muybridge. Fins i tot, un d'ells, Marey, va arribar a emprar una mena de fusell fotogràfic capaç de captar les diferents fases d'un moviment.Els tres elements que constituiran el cinema:
la persistència de la visió
la fotografia
la projecció
Però en faltaven dos més de fonamentals: la pel·lícula perforada i el mecanisme d'avançintermitent que la mou. I va ser als EE.UU. on, el 1890, es va solucionar el problema, de la mà del gran inventor Edison i d'en Dickson. 
En moltes sales de diversió s’instal·laren els anomenats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cinema
  • cinema
  • Cinema
  • Cinema
  • Cinema
  • Cinema
  • cinema
  • cinema

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS