El Citoplasma

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2012
EL CITOPLASMA

El citoplasma és l’espai cel·lular comprès entre la membrana palsmàtica i l’embolcall nuclear. Està constituït pel citosol, el citoesquelet i els orgànuls cel·lulars.

EL CITOSOLEl citosol o hialoplasma és el medi interndel citoplasma. Ocupa l’espai situat entre la membrana plasmàtica, l’embolcall nuclear i les membranes dels diferents orgànuls. En el citoso les trobeninmersos el citoesquelet i els ribosomes.

El citosol és un medi aquós, en el qual hi ha dissoltes una gran quantitat de molècules que formen una dispersió col·loïdal.

Hi ha un alt contingutd’enzims i, s’hi produeix un elevat nombre de reaccions metabòliques. En el citosol s’estructura una elaborada xarxa de filaments i túbuls proteics que constitueixen el citoesquelet fibrós, i s’hi troben unelevat nombre de macromolècules amb funció de reserva energètica, que no estan envoltades de membrana.


EL CITOESQUELET

El citoesquelet es troba en totes les cèl·lules eucariotes.

És una xarxade filaments proteics que constitueixen una bastida interna de la cèl·lula amb funció esquelètica. Es troba a totes les cèl·lules.

Les funcions del citoesquelet són:

- Mantenir la forma dela cèl·lula.
- Possibilita el desplaçament de la cèl·lula.
- Fer la contracció de les cèl·lules musculars.
- Transportar i organitzar els orgànuls

Els microfilaments:

Sónfilaments d’actina i els components més importants del citoesquelet. En les cèl·lules musculars els filaments d’actina estan associats a altres microfilaments, els de miosina.

- els microfilamentsd’actina estan constituïts per dues cadenes de molècules d’actina, enrotllades entre si en forma d’hèlix.
- Els microfilaments de miosina estan formats per dues cadenes polipeptídiques associades entresi. Els filaments gruixuts són feixos de microfilaments de miosina.

Les principals funcions dels microfilaments són:

- Mantenir la forma de la cèl·lula.
- Generar l’emissió dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Citoplasma
  • Citoplasma
  • Citoplasma
  • Citoplasma
  • citoplasma
  • Citoplasma
  • Citoplasma
  • CITOPLASMA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS