el comerç just

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2014
EL COMERÇ JUST


QUÈ ÉS EL COMERÇ JUST?
El Comerç Just és una altre forma de comerç el qual té com objectiu canviar les relacions comercials entre els països rics del Nord, o sigui els païsosconsumidors, i els països empobrits del Sud, els països productors.

EN QUÈ CONSISTEIX AQUEST TIPUS DE COMERÇ?
Consisteix en:
- Que els seus treballadors tinguin un salari digne.
- Nocontractar mà d’obra infantil.
- Que hi hagi igualtat entre homes i dones.
-Respectar el medi ambient
-Relació comercial a llarg termini per assegurar un desenvolupament sostenible.-Funcionament democràtic a les organitzacions de productors.
-Productes de qualitat.
-Els beneficis van destinats per a les necessitats bàsiques de les comunitats de productors.




PRODUCTES DECOMERÇ JUST
-EL CAFÈ: La seva producció és un sector molt important per als països del Sud. Moltes famílies d’agricultors de països en vies de desenvolupament viuen gracies a la producció del cafè,aquets països son, entre d’altres, els exportadors per excel·lència: Brasil, Colòmbia, Indonesia, Mèxic o Vietnam. La diferència de preu que hi ha entre una tassa de cafè convencional i un de Comerç Justés d’uns cinc cèntims d’euro, la qual cosa afecta al desenvolupament dels productors permetent-los viure dignament.
-EL CACAU: La seva producció es duu a terme en mes de 30 països en vies dedesenvolupament. Molts països de l’Àfrica occidental i Llatinoamèrica el cacau es la major font d’ingressos per a moltes famílies. El seu cultiu es troba el regions tropicals dels països del Sud però el seuprocessament y consum es dona en països industrialitzats.
-EL COTO: La seva producció es una font d’ingressos per els països del oest d’Àfrica, l’Índia, Pakistan i Àsia. En tot el mon hi han casi 100milions de llars en 70 països que hi participen en la seva producció. El seu preo no deixa de baixar en els últims anys.








ENTREVISTA...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comerç Just
  • Comerç Just
  • Comerç just
  • comerco
  • E-Comerce
  • E-comerce
  • Comerco
  • e-COMERCE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS