El congo

Páginas: 3 (623 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2014

República Democrática del Congo, Los conflictos en la región provocan una nueva crisis humanitaria

Des de 2010 les forces armades de la República Democràtica del Congo ( FARDC ) porten a termeoperacions per perseguir els rebels ugandesos estacionats al nord de Kivu .
Segons el diari ugandès " Daily Monitor " , l'ADF estaria assentat a l'est de la RDC i des d'allà estaria organitzant atacsper enderrocar el Govern d'Uganda , presidit per Yoweri Museveni , en el poder des de 1986 .
Format en els anys 90 a l'oest ugandès , el grup ha anat creixent i es creu que té vincles amb la xarxaterrorista Al-Qaida .
Els grups armats entren a la ciutat al matí , l'ocupen durant algunes hores i amenacen amb tornar aviat. Els rebels van obligar als habitants de Kamango a abandonar la ciutat ,igual que les localitats de Lwanoli , Nobili i Kahondo . Després van tornar durant la nit , aprofitant l'absència de l'exèrcit congolès ( FARDC ) . "Estan atacant i saquejant els dipòsits d'aliments imedicaments per emportar-se tot el que troben , segurament per després fugir a la selva" denunciar el portaveu de la missió de l'ONU ( MONUSCO ) a Kivu del Nord . " La gent ja va fugir per por de serextorsionada i els carrers que envolten Kamango estan inutilitzables . Els soldats congolesos i els cascos blaus s'estan desplegant a peu " , va afegir Hamuli .
Durant el matí d' avui l'exèrcitcongolès ha pres novament la ciutat de Kamango , però aquesta conquesta no resol el problema dels milers de desplaçats pels enfrontaments , que s'uneixen a les desenes de milers de refugiats de laRepública Centreafricana .
La República Democràtica del Congo està en una situació desesperada , "La crisi ja era present abans del cop d'Estat de març ( a la República Centreafricana ) , però la violència vaagreujar encara més la situació . Hem d'actuar ara , però la nostra ajuda no n'hi ha prou . demano a altres donants que intervinguin per evitar que la República Centreafricana es converteixi en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CONGO
  • conga
  • congo
  • conga
  • Congas
  • congo
  • Conga
  • Congos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS