El culte a l'emoció

Páginas: 4 (848 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2013

El Culte a l’Emoció
Michel Lacroix


En la primera part del llibre, “L’emoció retrobada”, Michel Lacroix presenta un clar objectiu per aquest primer i extens capítol: expossar l’emoció enl’actualitat, la societat que ens envolta actualment.
Segons l’autor hi ha hagut un canvi de paradigma; la societat actual considera les emocions com una cosa positiva, ja que actualment, l’ideal defredor i pragmatisme molestarien a les emocions.
També anomena a dos tipus d’essers humans: Homo Sentiens i Homo Sapiens. L’homo sentiens seria l’actual, dominat per l’emoció; i l’homo sapiens seria elque era dominat per l’ intel·lecte i la cognició. Diguem que l’homo sapiens es veu superat per l’homo sentiens, que valora l’emoció.
És a partit d’aquest moment quan comencem a adonar-nos que al’autor hi ha alguna cosa que no li agrada de l’homo sentiens, tot i ser l’esser que valora l’emoció; és lo que ell anomena “Emoció shock” el que l’autor, posicionadament desaprova, ja que vindria arepresentar lo immediat, la adrenalina; es a dir, com en l’actualitat. Juntament amb aquest terme, el contraposa amb un altre, el de “Emoció Contemplativa”. Aquesta darrera emoció vindria a ser el“sentiment”, el Romanticisme, la sensibilitat,...
Nosaltres hem recuperat l’emoció, però no ha sigut invenció nostra, durant el Romanticisme ja la valoraven, però no “l’emoció shock”, si no “l’emociócontemplativa”. El Romanticisme va sorgir en una època de calma i passivitat, fora de guerres. D’aquí la relació, l’emoció també és passiva. L’emoció en el Romanticisme omplia èpoques d’avorriment ipassivitat; quelcom semblant al que passa actualment, però amb l’altre tipus d’emoció.
Hi aparèixen molts exemples per il·lustrat tot el que diu l’autor. Puntualment, parla i opina de la psicoteràpia.Lacroix veu les teràpies corporals i instintives com una prova més del que ell defensa, ho aprofita per donar força al seu discurs.
Més endavant, l’autor, en la part “L’emoció desnaturalitzada”,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El culte a l'emoció
  • el culte a l'emoció
  • cult
  • Cult
  • Culto
  • Cultaras
  • CULTO
  • Culto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS