El Florido Pensil

Páginas: 3 (599 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
EL FLORIDO PENSIL

a. Breu resum de l’argument de la pel·lícula:

La pel·lícula explica l’historia d’una sèrie de nens en la època del franquisme, i del model d’educació que reben entre elsanys 40 i 60. A través de la mirada infantil de Sopeña, un dels nens, i dels seus amics, es descobreix una altra manera de entendre el món, la societat i una Espanya de glories, tal i com es deia alhimne nacional en aquells anys.

b. Explica, a partir de la pel·lícula, el concepte d’infant i d’educació que es tenia a l’època.

En l’etapa franquista, l’infant no es defensat contra laseva discriminació per motius religiosos, ideològics, de raça o de sexe i els pares tenen poder total sobre ells. També se’ls discrimina per si eren fills legítims, nascuts dintre del matrimoni i ambplenitud dels drets, o il·legítims, nascuts fora del matrimoni.

En quant a l’educació, la societat funcionava amb l’autoritat. Els professors tenien un paper molt important de cara als alumnes jaque aquests rebien un càstig corporal, que era un cop amb n regle de fusta a la palma de la mà o posar-se de genolls una estona, si no deien bé la lecció o feien alguna cosa que el professor noconsiderés oportú. Els nens estudiaven de memòria, encara que no ho entenguessin, s’havien d’aprendre la lecció per tal que el professor no els donés amb el regle. Professors i alumnes es tractaven de vostè,las classes estaven dividides segons els sexes. S’ensenyava que Espanya era millor davant de lo demés, i parlaven de Deu i Franco.
Se’ls ensenyava a ser discriminatoris amb altres races, com perexemple amb els negres, moros, que deien que eren inferiors als demés.

c. Diferències entre la societat que descriu la pel·lícula i la nostra.

La societat d’abans era molt diferent a la nostra.Abans estava molt mal vist i l’església ho condemnava, que les dones portessin pantalons, que portessin els braços a l’aire o que anessin a l’església sense un vel al cap. Avui en dia, les dones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El florido pensil
  • La flor
  • Flores
  • las flores
  • flores
  • Flores
  • LAS FLORES
  • Flores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS