El fútbol.(valencià)

Páginas: 11 (2512 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2011
Educació fisica. |
El fútbol. |
[Escribir el subtítulo del documento] |
|

4t ESO A. Treball de la 3ª Avaluació.
|

Índex.
1. En que consisteix aquest esport?
2. Origen d’aquest esport.
3. Dimensions del terreny de joc.
4. Duració del partit.
5. Nom dels jugadors en el terreny de joc segon la seua posició en el terreny de joc, en atac i en defensa.
6.Aspectes reglamentaris.
7. Elaboració d’una sessió amb quatre exercicis de Fútbol on es treballen aspectes tècnics i tàctiques d’aquest esport.

1. En que consisteix aquest esport?
El futbol es un esport col·lectiu en el que s’enfronten dos equips de onze jugadors cadascun en el que l’objectiu es introduir un baló en la porteria contraria, és dir, lliurar un gol, que se conta quan el balóa traspassat la línea de meta de la porteria sense que haja hagut ninguna infracció per part de l’equip atacant.
2. Origen d’aquest esport.
El futbol modern te el seus orígens en Anglaterra, durant la segona meitat del segle XIX, encara que es coneixen jocs similars mes antics i en regions tan diferents com l’Àsia i l’Europa.
A finals de la Edat Mitjana i segles posteriors es desenvoluparenen les Illes Britàniques distints jocs de equip, als quals s’els coneixia com a codis de futbol. Aquestos codis es foren unificant amb el pas del temps, però va ser en la segona meitat del segle XVII quan se donaren les primeres grans unificacions del futbol, les quals donaren origen al futbol de rugby, al futbol americà, al futbol australià, etc. y al deport que avui es coneix en gran part delmon com a futbol a seques.
En altres zones del mon també se practicaven jocs en els que una pilota era impulsada amb els peus. Entre elles podem mencionar les Reduccions Jesuïtes del actual Paraguay, específicament en la de San Ignacio Miní, en el segle XVII, en la regió que ara es coneix com a Misions. El jesuïta espanyol José Manuel Peramás va escriure en el seu llibre "De vita et moribustredecim virorum paraguaycorum": "Solen jugar amb un baló, que, encara siguent de goma plena, era tan lleuger i ràpid que, cada volta que la golpejaven, seguia rebotant algun temps, sense parar-se, impulsat per el seu propi pes. No llançaven la pilota amb la ma, com nosaltres, sinò amb la part superior del peu nuet, pasant-la i reben-la amb gran agilitat i precisió".
Els primers codis britànics escaracteritzaven per tenir poques regles i per la seua extrema violència. Un dels mes populars va ser el futbol de carnaval. Per dita raó el futbol de carnaval va ser prohibit en Anglaterra por decreto del Rei Eduardo III i va permaneixer prohibit durant 500 anys. El futbol de carnaval no va ser l’únic codi de l’època; de fet existiren altres codis mes organitzats, menys violents e inclús que esdesenvoluparen fora de las Illes Britàniques. Un dels jocs mes coneguts va ser el calci florentí, originari de la ciutat de Florència, Itàlia. Aquest esport va influir en varis aspectes al futbol actual, no tan sols per les seues regles, sinò també per l’ambient de festa en que se jugaven aquestos encontres.
3. Dimensions del terreny de joc.
Les dimensions d’un camp de futbol poden oscil·lar entreels 100 y 110 metres de llargària i els 64 i 75 metres de ample.
4. Duració del partit.
Tot partit consta de dues parts de 45 minuts cadascuna. Si el partit acaba en empat, se juguen dos prorrogues de 15 minuts cadascuna. Si al terme de les mateixes persisteix l’empat, es resol el partit amb el llançament de penalts. El temps que es perda per interrupció del joc per varies circumstàncies(lesions, llançament d’objectes al camp,etc...), pot ser agregat al final de cadascuna de les parts. L’equip vencedor es aquell que haja marcat mes gols durant el temps del partit, que serà dirigit per un àrbitre i dos jutges en linia.

5. Nom dels jugadors en el terreny de joc segon la seua posició en el terreny de joc, en atac i en defensa.
Se identifiquen tres categories principals: els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Valencià
  • Valencia
  • valencia
  • Valencia
  • valencia
  • valencia
  • Valencià
  • valencià

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS