El Gos dels Baskerville

Páginas: 5 (1022 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2013
Autor: Arthur Conan Doyle
Època: La historia ocorre al segle XIX
Altres obres de l’autor: La vall del terror, el signe dels quatre, l’ última reverència
Tema: Aventures i misteri

Argument

El gos dels Baskerville conta la història del detectiu Sherlock Holmes que amb el seu company Watson comença un investigatori a partir d'un bastó que algú s'havia deixat a sa casa. El propietarid'aquest bastó, Mortimer, (el seu nom estaba inscrit al bastó) li parla sobre un manuscrit el qual conta la història d'un gos que va matar un Baskerville fa molts anys i que des d'aquell moment ha perseguit la familia. Mortimer li demana que l'ajude, perque no sap si es segur enviar a viure allí al hereu de la familia Sir Henry, ja que un altre familiar Sir Charles havia mort d'un atac al cor, pensen,que per ser perseguit pel gos.
Mortimer busca a Sir Henry que torna de Canadà disposat a fer-se càrrec de les seues responsabilitats hereditàries. Watson acompanya a Sir Henry a la mansió des d'on envia informes a Holmes en els quals descriu el misteriós i aterridor paisatge que envolta els territoris i a les persones que viuen en contacte amb els territoris de la familia.

En arribardescobreixen que un pres s'ha escapat de Princetown. La senyoreta Stapleton aconsella a Watson que se'n vaja, pensant que és Henry. Pel seu rar comportament, Watson pensa que Barrymore és l'assassí, però més endavant descobreix que li porta menjar al pres, el senyor stapetlon germà de la seua esposa. Quan Watson va amb Sir Henry a capturar al pres, veu a un home en un penyal i no sap qui és.

Mes tarddescobreix que l'home del penyal és Sherlock Holmes i aquest li exposa totes les proves que li permeten saber que Stapleton és el sospitós. Holmes es dona conter que Stapleton pertany a la família dels Baskerville gràcies a la similitud que té amb el retrat d'Hugo Baskerville. Sherlock Holmes li fa creure a Stapleton que ell i Watson han tornat a Londres perquè actue, i, efectivament, mana al gosfantasma a matar a Henry. El gos no mata a Sir Henry perquè un altre portava la seua roba. I quan ja havien matat al gos i la maldició ja s'havia acabat van a atrapar a l'assassí al pantà però al no trobar cap pista, dedueixen que ha mort en caure en ell.




Anàlisi de l’obra

Narrador: El narrador és intern, ja que l’obra està contada per Watson, el companyer del protagonista.
Per tant,està narrada en 1º persona i no és omniscient excepte en alguns moments que sap el que senten els personatges

Temps: la història que es relata dura uns 3 o 4 mesos

Espai: La novel·la transcorreix en la residència de Sherlock Holmes, Regent Street, en una oficina de recaders, Baker Street, en l’hotel Northumberland, la mansió dels Baskerville, Grimpen, la casa Merripit, el páramo, el passeigde los Tejos, Coombe Tracey y en la casa de Frankland.









Personatges

Sherlock Holmes: és un personatge principal. És el detectiu que ha de resoldre el misteri de l'estranya mort de Sir Charles Baskerville. Té moltes aficions que amb freqüència li ajuden a obtenir pistes per resoldre els seus casos, com el tabac o la pintura.
Watson: és un personatge principal. És el companyde Sherlock Holmes. És enviat per aquest a la mansió dels Baskerville per informar-lo de tots els fets que ocorren mentre ell no està.
És un home tranquil, valent, atent i observador. Watson em resulta més simpàtic perquè és una persona més sociable que Sherlock Holmes.
Holmes és més digne d'admiració per la seva capacitat per resoldre els casos.
• Sir Henry Baskerville: és un personatgeprincipal. És l'hereu de Sir Henry Baskerville. Ell és el següent que hauria de morir a les mans del gos. S'enamora de Beryl Stapleton.
• Stapleton: és un personatge principal. És l'assassí que mana al gos matar a tots els Baskerville. En realitat ell també és un Baskerville que l'única cosa que vol és l'herència de la seva família. Té una esposa a la qual obliga a fer-se passar per la seva germana....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el gos dels baskerville
  • El gos dels baskerville
  • El gos dels Baskerville
  • Resum del gos dels Baskerville
  • El Gos Dels Baskerville
  • GOSE
  • Baskerville
  • El gos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS