El Heavy Metal: Un Món D'Homes?

Páginas: 36 (8824 palabras) Publicado: 21 de junio de 2012
EL HEAVY METAL: UN MÓN D’HOMES?









































ÍNDEX


Pàg


Introducció- hipòtesi de resposta 3


El heavy metal ...............................................................................................3


Metologia...................................................................................................... 6


Procediments d’obtenció de dades: l’entrevista.......................................... 11


Conclusió.................................................................................................... 17


Bibliografia empleada...................................................................................18INTRODUCCIÓ- HIPÒTESI DE RESPOSTA


Aquest treball l’he realitzat amb el propòsit de resoldre la pregunta següent: Per què hi ha poca presència de la dona als grups de heavy metal?

Realitzant una hipòtesi principal abans d’iniciar una possible resposta a aquesta complexa pregunta, en la meva opinió tot el conjunt ideològic que s’atorga al heavy metal ha tingut des de sempre connotacions masculinesi, com a conseqüència, un rebuig cap al sector femení. A partir d’aquesta afirmació em qüestiono el següent: Hi ha poques dones en grups de heavy perquè sigui un gènere que escoltin més homes que dones, o bé hi ha poques dones que escoltin heavy a causa de la poca presència de les seves semblants en grups d’aquest estil? El constructe [no sé amb certesa si real o irreal] que el heavy metal és unestil de música escoltat per un públic majoritàriament per masculí probablement justifiqui la presència de tot un conjunt d’elements que ajuden a destacar-ne la “masculinitat”. Com a prova, es pot observar en la posada en escena una actitud “forta”, amb “caràcter”, “firmesa”,... (per exemple, posades d’escena en directe del grup Manowar) que en la nostra societat està associada més amb el gèneremasculí que el femení. És evident que, sobretot als grups més reconeguts a nivell comercial, hi ha poca presència de dones, fet que demostra que s’ha creat una clara imatge de “masculinitat” que es fa laboriós posar-la en dubte. L’adjectiu heavy, que en anglès significa “pesat”, “fort”, contrasta amb l’adjectiu dèbil, qualitat que la societat i la història sempre ha atorgat a la dona tant a nivellfísic com mental. Tot i que en aquests temps més recents la dona com a ésser ha guanyat independència i ha igualat els seus drets respecte l’home (en societats com, per exemple, l’occidental), trobem exemples que, inconscientment, encara contenen l’herència del masclisme del passat, l’associació inconscient de fortalesa (relacionada amb heavy) al mascle contrastat amb debilitat en la femella.
Ambaquest anàlisi pretenc investigar si entre tot el conjunt de persones que els hi agradi aquest estil i se’n considerin seguidors hi ha presència d’elements que puguin discriminar a la dona i, com a conseqüència d’això, que aquesta no s’acabi d’acceptar del tot com a membre d’un grup de heavy metal.


EL HEAVY METAL

Abans de començar a realitzar un anàlisi profund sobre el tema, crec que ésimportant definir de la manera més exacta possible què és el heavy metal. Realitzant un conjunt d’entrevistes per a arribar a entendre de forma aproximada el pensament ideològic del col·lectiu heavy, m’he donat compte que existeixen diverses concepcions del heavy metal. De tot el conjunt d’idees extretes a partir de les entrevistes he arribat a considerar dues divisions diferents:

a) Individusque consideren que el heavy és aquella herència musical de grups de finals dels 60- principis dels 70, i sobretot dels 80 (època de màxima transcendència social d’aquest estil) encara vigent avui dia, però sense tenir en compte la influència o contacte d’altres subgèneres del metal en aquest. Aquests individus tenen clar els límits de tots els subgèneres, i una conseqüència observable d’aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Heavy Metal
  • Heavy Metal
  • Heavy Metal
  • Heavy metal
  • Heavy metal
  • Heavy metal
  • Heavy metal
  • Heavy metal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS