El III REICH

Páginas: 8 (1927 palabras) Publicado: 13 de enero de 2014
EL III REICH ALEMANY
El totalitarisme nazi
Els nazis van transformar Alemanya en una dictadura. El Partit Nazi va monopolitzar el poder i va prohibir tots els partits i sindicats. Van clausurar el Parlament i eleccions. Alemanya es va convertir en un Estat policial que va imposar un regim de terror. Un nous cossos policials, la SS i la Gestapo es van encarregar de perseguir tota l’oposició.Al 1933 es van crear camps de concentració per tancar els opositors i enemics del Reich.
L’homogeneïtzació social
L’estat Nazi es basava en la superioritat de la raça ària i la ideologia nacionalsocialista. La educació, cultura, art havien de seguir les consignes nazis i per això molts artistes i intel·lectuals van ser perseguits. Es va censurar tota la producció literària i artística. Per volerser nomes una raça única molts jueus van ser perseguits. El nazisme atorgava a la dona una paper social molt marginal. Per els joves alemanys es van crear les Joventuts Hitlerianes que s’encarregaven d’orientar l’oci i l’educació dels joves.
Autarquia i rearmament
L’estat nacionalsocialista volia unir tots els alemanys en un sol estat i dominar nou territoris que asseguressin el mantenimentde la població alemanya i per això es va dissenyar una política econòmica que prepares els projectes expansionistes i militaristes. El III Reich es va proposar un rellançament econòmic per preparar Alemanya per la guerra. L’estat va exercir un fort dirigisme econòmic que tenia com a objectiu produir dins del país tot el necessari i per això la economia es va centrar en la industria pesant sobretotd’armament. Hitler va iniciar una política militarista creant un nou exèrcit( Wehrmacht i una aviació moderna.
VOCABULARI:
SS: (Seccions de protecció) Organització militar i de seguretat de l’Estat creada pel partit Nazi el 1930 que es va encarregar del control de l’extermini dels Jueus.

GESTAPO: Policia secreta sota l’administració de la SS que investigava i perseguia totes les tendènciesperilloses per l’Estat
CAUSES I CONTENDENTS DE LA II G.M
Les causes del conflicte
El Règim feixista italià i el nazi Alemany tenien una política expansionista i volien engrandir el seu territori i per fer-ho van imposar el militarisme i van començar una cursa d’armaments. Això va fer que hi hages un sentiment nacional humiliat per les condicions imposades en el tractat de pau i va sorgiruna política exterior agressiva contra els països vencedors.
 Alemanys i Itàlia van trobar Japó com aliat. Les semblances entre els seus projectes expansionistes i la coincidència d’enemics comuns ( FR, UK, URSS) van unir Alemanys, Itàlia i el Japó en una aliança militar
 UK i FR es preparaven per resoldre els propis problemes interns i defensaven una política d’apaivagament davant Alemanyaper evitar una nova guerra
( E.U tenien una política d’aïllament que els mantenia al marge dels problemes mundials)
Marxa cap a la guerra ( a partir de 1930)
Japó va ocupar Manxurià i va iniciar invasió de xina
Italià ocupa Etiòpia i Albània
Itàlia i Alemanya intervenen en la Guerra Civil ESP amb soldats i armes.
Hitler va remilitaritzar la regió de Renània que anava contra el tractat deVersalles.
Alemanya ocupa Àustria i mes tard va exigir Txecoslovàquia l’entrega del territoris dels Sudets.
FR i UK convoquen Conferència de Munic per frenar aspiracions Alemanyes però no va servir per res i Txecoslovàquia va desaparèixer com a estat.
Bohèmia i Moràvia es van convertir en protectorats alemanys i Eslovàquia va passar a ser un estat satèl·lit alemany
Les aliances i l’esclatbèl·lic
Col·laboració d’Alemanya amb Itàlia en el suport als militars insurrectes de la Guerra Civil ESP va portar-los a firmar un pacte entre ambdós països, l’eix Roma-Berlin
Alemanys firma amb Japó el Pacte Antikomitern contra l’URSS i més tard Hitler renova la seva aliança política i militar coneguda com Pacte d’Acer.
Hitler reclama a Polònia el corredor de Danzig que separava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Instauració del nazisme a alemanya y el iii reich
  • cOMUNICACIÓN POLÍTICA EN EL III REICH
  • reich (I, II y III)
  • El III Reich Alemán
  • reich
  • Reich
  • REICH
  • Reich

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS