El libro de la selva

Páginas: 8 (1854 palabras) Publicado: 5 de septiembre de 2014
Anàlisi d’una producció audiovisual:
EL LLIBRE DE LA SELVA






Grup:
Magisteri d’Educació Física
Curs 2009/2010
1.INTRODUCCIÓ

Any: La pel·lícula va ser estrenada l’any 1967, per els estudis Walt Disney.
País d’origen: És una pel·lícula estadounidens
Fitxa tècnica (, so, fotografia, muntatge, direcció d’art, storyboard)
La productora Walt Disney vaproduir la pel·lícula, aquesta productora va ser creada per Walter Elias Disney, i la seva primera pel·lícula d’animació data del 1927. La pel·lícula “El libro de la selva”, era la dinovena pel·lícula de la productora, que actualment encara segueix en marxa.
La direcció va estar a càrrec de Wolfgang Reitherman.
El guió va estar escrit per Rudyard Kipling, Larry Clemmons, Ralph Wright, KenAnderson i Vance Gerry.
La música del Libro de la Selva, és de George Bruns.
Mixta artística (intèrprets)
Els personatges són Mowgli, el nen. Baloo que és l’os que ajuda a Mowgli. La pantera Bagueera que és qui es va trobar a Mowgli quan era petit. La serp Kaa que s’intenta menjar a Mowgli varies vegades. El rei dels micos, que vol que Mowgli li ensenyi a fer foc, i per últim el tigre Serekar que volmatar al nen.

2.LLENGUATGE AUDIOVISUAL

Dels diferents aspectes sobre la pel·lícula “el libro de la selva” en destacarem els aspectes més importants sobre la part del llenguatge audiovisual. Aquest creiem que és el punt més difícil de l’anàlisi, ja que si no ho coneixes o no hi estàs familiaritzat, és un punt de dificultat afegit.
Càmera
La càmera, gairebé durant tota la pel·lícula,acostuma a quedar-se immòbil i les accions passen dins l’enquadrament de la mateixa.
La panoràmica de la càmera sol ser descriptiva, ja que et presenta l’escenari i a dins d’aquest passen les diferents accions. Normalment les imatges solen ser preses obertes, perquè es veu una visió general del espai i del ambient on es produeix l’acció.

Plans
Els plans que predominen són el general i els generalscurts, el primer perquè es veu el personatge o personatges sencers i predomina el paisatge per sobre els personatges. I el segon és semblant al primer però amb predomini del personatge.
Composició
La composició que es sol usar és la coneguda com la dels dos terços, aquesta va ser creada per trencar amb la monotonia dels enquadraments massa regulars, i consisteix en dividir la pantalla en tresparts iguals tant horitzontalment com verticalment. En aquestes línies és on s’han de situar els personatges.
Angulació
Durant tota la pel·lícula s’utilitza l’angulació normal, aquesta consisteix en que l’eix de la càmera sol ser perpendicular al rostre del personatge.
So i música
El so i la música són les que ajuden a crear l’ambient que es vol aconseguir i que amb imatges soles no podríem. Enel cas de la nostra pel·lícula hi trobem el tipus de música integrada, que engloba des de quan canten els personatges fins que la música ens crea l’ambient d’alguna situació.

3.NARRATIVA CINEMATOGRÀFICA

Trama de la historia.
Mowgli és un cadell humà al que la pantera Bagheera troba perdut per la selva. Bagheera el deixa sota la protecció d’uns llops els quals el cuiden i el crien. Uns anysmés tard, el tigre Shere Kan ha tornat a la selva, per la qual cosa la manada de llops decideix que no poden fer-se càrrec del nen per a no enfrontar-se amb el temorós tigre. Bagheera serà l’encarregada de portar-lo a l’aldea de l’home. Pel camí serà accidentat, trobant-se a la serp Kaa, la qual intentarà menjar-se’l hipnotitzat en la seva primera nit. Després es trobaran amb l’ós Baloo, queadoptarà a Mowgli ja que la pantera Bagheera es troba desesperada. Però Mowgli li serà arrabassat pels micos del rey Loui, el qual vol saber el secret del foc. Després de rescatar-lo dels micos, Baloo es convenç de portar-lo amb els humans, però Mowgli s’escapa i es troba amb els voltors i Shere Kan, amb el qual lluita i a qui fa marxar amb l’ajuda dels voltors, de Baloo i del foc. Però qui farà que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el libro de la selva
  • El libro de la selva
  • Libro De La Selva
  • Libro De La Selva
  • libro de la selva
  • El libro de la selva
  • El libro de la selva
  • Libro de la selva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS