El llibre de les besties

Páginas: 5 (1147 palabras) Publicado: 6 de enero de 2014
El llibre de les besties

Autor: Ramon Llull
Editorial: Editorial Barcanova
Numero de pàgines: 96
Edició:


DESCRIPCIÓ:
El Llibre de les bèsties és una breu novel·la moral on l'univers dels animals projecta el món dels homes. Els protagonistes són els animals, els quals reprodueixen simbòlicament el comportament humà. La narració, dividida en set capítols, va precedida d'una introduccióclarament deslligada de la resta de l'obra, on Fèlix només apareix simplement com a espectador-narrador de l'historia. A més a més, afegeix un petit epíleg on diu q vol fer arribar El llibre de les bèsties en mans del rei perquè s'adoni que el món dels animals reflecteix el dels humans.

RESUM:
De l'elecció del rei: Moltes bèsties estaven elegint qui havia de ser el rei. Va sortir elegit elLleó, encara que el Bou s'hi oposés ja que creia que el Lleó era un animal ferotge i carnívor, i que es menja la resta de bèsties, pel que va proposar com a rei al Cavall. La rabosa va defensar el Lleó ja que viu de les sobres del seu menjar. Després d'un parlament, el rei i els seus companys tingueren gana i van decidir , aconsellats per la rabosa, de menjar-se el fill del Cavall i el Bou. Aquests,indignats, van anar al poble a cercar esperança, però hom va fer llaurar la terra al Bou i va fer cavalcar al Cavall. El Bou anava a ser matat per servir de menjar als homes, pel que va recomanar al Cavall que fugís amb el Lleó.
Del consell del rei: El Lleó va anunciar que necessitava un consell i elegiren l'Ós, el Lleopard, el Linx, la Serp i el Llop. La rabosa, en no ser escollida, va explicaral rei q seria millor d'agafar bèsties amb menys poder (herbívores) ja que així se sentiria superior el Lleó. Els herbívors estaven d'acord i pensaven que ells i la rabosa Havien de ser del Consell. El Lleopard i el Linx S'adonaren que la rabosa manipulava al rei, i van fer el possible perquè no entrés, ja que, a més a més, tenia el suport dels herbívors. El Lleopard va dir al rei que la rabosaera molt astuta i posaria fi al poder del Lleó com a rei. Aquest, en entendre-ho, va fer entrar al gall a la cort.

De la traïció que la rabosa tractà del rei: la rabosa va pensar un pla per venjar-se del rei: va prometre a l'Orifany que faria el possible per destronar al Lleó, i que així l'Orifany pogués ser rei. Aquest no se'n refiava per por a la traïció i la rabosa amb por que el descobrís liva dir que faria tot el q volgués i que podria guanyar al rei amb astúcia i matar-lo.
En qual manera la rabosa fo porter del rei: A la cort es va decidir que el Ca i el Gat serien porter i cambrer respectivament. La rabosa va marxar a buscar al Bou , aquest li explica lo dura q és la vida amb els humans i la rabosa li diu que es quedi en un prat bramulant ben fort, d'aquesta manera tots elsanimals s'espanten. La rabosa diu que anirà a veure quin problema hi ha per solucionar-lo. Parla amb el bou i li diu que demani perdó al rei, ell ho fa, posant com a excusa la maldat dels humans. La rabosa guanya molt de prestigi i proposa que s'enviïn ambaixadors al rei dels homes per tal d'evitar enfrontaments. També proposa que els ambaixadors siguin els que li han posat problemes: Lleopard, Onça,Gat, Ca…) D'aquesta manera, la rabosa ascendeix a porter.
Dels missatgers que el Lleó tramès al rei dels hòmens: Els ambaixadors parlaren amb el rei dels humans. Aquest acceptà els regals. Durant el banquet va aparèixer un pobre dient que tots eren males persones ja que no se'n recordaven de Déu. El rei es defensà dient que ell era bo i misericordiós però que no perdonaria cap pecat per injustque fos. El Linx i el Lleopard comentaren l'incident amb el hostaler, i aquest els digué que el rei s'aprofitava dels seus ciutadans. Mentrestant, la rabosa aconsella al rei que es casi amb la Lleoparda ja que la troba molt bella. Quan l'ambaixada tornà i el Lleopard s'assabentà del que el rei havia fet amb la Lleoparda, aquest s'enfurismà.
De la batalla del lleopard i l'Onça: El Lleopard culpà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Llibre de les Besties
  • El llibre de les bèsties
  • llibre de les besties
  • Llibre De Les Bèsties
  • Llibre de les besties
  • El llibre de les besties
  • El llibre de les bésties
  • Llibre besties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS