el masclisme

Páginas: 2 (294 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
EL MASCLISME

Avui en dia encara existeix el masclisme, encara que s’ha reduït el nombre dels maltractes als anteriors anys, ja que la societat ha fet gransevolucions i les dones tenen més coratge per trucar a emergències.
Abans els homes es creien més superiors a les dones, però amb el temps s’ha anat igualant, perexemple: Abans les dones es quedaven a casa, anaven a comprar, i cuidaven dels nens. Ensenyaven a les seves filles les feines de casa ja que elles no anaven a l’escolatampoc. Els homes eres els que anaven a treballar, sortien amb els amics, aportaven diners a casa, controlaven la situació de la casa i es feia sempre el que ellsdeien.
Al dia de avui, la majoria de les dones treballen, aporten diners i fan la feina de casa, cuiden dels seus fills/es, queden amb les seves amigues, van algimnàs, etc. mentre que també hi ha homes que cuinen, fan les feines domèstiques, també treballen, surten; hi ha més igualtat de gènere.
Hi ha religions en les qualsencara no hi ha igualtat de gènere, com per exemple l’Islam. Les dones fan totes les feines domèstiques, cuiden dels nens, fan la compra del mes, i només poden sortiracompanyades amb un home.
Hi ha feines en que encara no accepten a les dones per el simple fet de que són dones i les veuen inferiors, penses que no estancapacitades.
Opino que la gent hauria de respectar més a les dones perquè sense elles no som res. Sense les dones no podríem haver nascut. Sense elles no podríem haver aprèsmoltes coses que ara sabem. Haurien d’acceptar-les en altres llocs d’oficis perquè en moltes coses son més eficients que nosaltres.
Raül Estany
3r A
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • masclisme cultural
  • noticia masclisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS