masclisme cultural

Páginas: 36 (8935 palabras) Publicado: 9 de junio de 2013
1. Introducció

La principal motivació que he tingut per escollir aquest tema ha estat el poder denunciar la presència constant d’actituds masclistes a la nostra societat.
Com ésser humà i com a dona, vull deixar constància, en aquest treball, de la meva absoluta indignació perquè aquestes actituds agressives contra la dona continuïn presents a múltiples països, inclús els més desenvolupats,en ple segle XXI.

Per tot això vull donar a conèixer aquestes agressions contra la dona i que moltes vegades per manca d'informació o simple desconeixement, molta gent és aliena a elles, ja sigui l'ablació o altres d'índole també masclista, i la millor denúncia que es pot fer és donar-les a conèixer i difondre perquè, encara que sigui una utopia, intentar que algun dia tot aquestes atrocitatsformin part del passat i estiguin totalment eradicades.
Per tant, el meu objectiu fent aquest treball, a més a més de conèixer a fons aquestes pràctiques i la seva relació gairebé directa amb la religió, és que tothom sàpiga realment el que són totes aquestes pràctiques, ja que molts creuen saber-ho però no és així.

Per a la realització d'aquest treball, Internet i tota la informació que podemadquirir a través de la mateixa ha estat el principal suport sobre el qual m'he recolzat per trobar tot tipus de dades.
Han estat molts els autors que amb els seus estudis i treballs m'han servit de base per conèixer de primera mà moltes de les tendències i comportaments que històricament han posat de manifest el masclisme que regeix la nostra societat actual i passada.
Així mateix he realitzatdiferents estadístiques per palpar de manera activa com és en l'actualitat i en l'entorn en què vivim, qué opina la gent d'un tema com aquest i saber com ho viuen ells actualment.
En aquest, treball lluny de voler exposar una redacció de fets històrics i una mera crítica, he intentat demostrar la presència de la religió, i per tant la cultura, en tots els actes masclistes i que puguem donar-noscompte de que, tot i que en algunes coses estem molt avançats però en altres estem molt endarrerits i hauríem de ser capaços de fer un canvi per a la millor convivència de tots plegats.

2. Masclisme

2.1. Definició de masclisme

El masclisme es l'actitud de prepotència dels homes respecte de les dones. Es tracta d'un conjunt de pràctiques, comportaments i dites que resulten ofensius contrales dones. El masclisme és un tipus de violència que discrimina la dona o, fins i tot, als homosexuals. També es pot parlar de masclisme contra els anomenats metrosexuals o tot aquell home que la seva conducta exhibeix una funcionalitat que sol estar associada a la feminitat. Al llarg de la història, el masclisme s'ha reflectit en diversos aspectes de la vida social, de vegades de forma directai, en altres ocasions, de manera subtil. La submissió de la dona al seu marit encara sol ser vista com un valor positiu. N'hi ha que sostenen que una dona arriba a la seva plenitud quan es casa i es converteix en mestressa de casa per atendre el seu marit i als seus fills.

2.2. Origen del masclisme
L'origen del masclisme, o supremacia masculina, no està en la naturalesa de l'home (la sevaforça física) sinó en la necessitat de mantenir la institucionalitat bèl·lica per afavorir l’ infanticidi femení i amb això frenar les taxes de natalitat o reduir la població. Frenar la natalitat sempre ha estat vital per a les poblacions, inconscientment, des d'èpoques remotes. L'esgotament dels recursos naturals i sobretot la fam, era el resultat no només d'una sequera prolongada sinó també d'unanatalitat desenfrenada. Frenar la natalitat es feia inconscientment mitjançant l’ infanticidi femení (la seva justificació era que la dona no serveix per a la guerra), però també a través del masclisme, que amaga la dona d'altres homes, la castiga amb la mort en cas d'adulteri ( el que no passava quan l'home era el adúlter), o la reuneix en un harem amb altres dones, ocultes de les mirades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el masclisme
  • Cultural
  • Cultural
  • Cultural
  • Cultural
  • LO CULTURAL
  • Culturalidad
  • culturalidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS