El Meu Amic Friedrich

Páginas: 9 (2132 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2015
El Meu Amic Friedrich
Capítol 1 - Prehistòria
En aquest capítol el protagonista explica que viu en una casa de llogaters, on l'amo es el senyor Resch. A aquest senyor li agrada contemplar l'estàtua que tenen al jardí, Policarp. També explica que tenen problemes econòmics.
Capítol 2 - Els pastissos de patata
En aquest capítol, Friderich ja té quatre anys. Un dia que la mare havia d'anar al'ajuntament, no es va poder endur Friedrich, i el deixa a casa dels veïns, on viu el protagonista. Allà comença una relació entre Friedrich i el protagonista. Friedrich deixa les joguines al protagonista, i això fa que la relació es faci més de pressa.
Capítol 3 - Neu
En aquest capítol, el protagonista veu que neva, mentre la senyora Resch treu la neu. Friedrich va sortir a fora, i amb els peus vacomençar a marcar pistes en la neu. La senyora Schneider també ho va fer, acabant amb una caiguda. Llavors, Friderich i la seva mare van començar a fer un ninot de neu. Finalment el seu amic també surt a ajudar-los
Capítol 4 - L'avi
En aquest capítol, que el pare de la seva mare és Ferroviari. Aquest avi és un home molt polit. L'avi odiava els jueus. En aquell moment va trucar a la porta Friedrich,i la mare Schneider no el va deixar entrar, ja que haguessin tingut problemes amb l'avi.
Capítol 5 - Vespre de Divendres
En aquest capítol explica que la mare renta roba a altra gent, però d'amagat perquè se'n dona vergonya. En aquest capítol la família Schneider celebra el Sàbat, el dia de festa dels jueus, una festa en què es posen un vestit especial, de color blanc i es fan pregàries.
Capítol6 - Primer dia d'escola
En aquest capítol explica el primer dia d'escola, on donen al protagonista i a Friedrich una bossa de llaminadures. Sortint, els pares els esperen a fora, i els Schneider proposen anar a la fira. Els altres diuen que no, però el pare Schneider diu que no hi han excuses. Finalment acaben anant a la fira. Primer munten a cavalls, compren cotó fluix, també un fotògraffotografia al pare.
Capítol 7 - Tornant d'escola
En aquest capítol, parla sobre una tornada de l'escola, concretament un dissabte de l'any 1933. Parlen de què a Friedrich s'havia de netejar les orelles, i que l'hi havien receptat unes vitamines. Les orelles les hi netejava la seva mare, ja que segons ell feia mal. També visiten el metge, per dir-li que han pintat “jueu” al seu cartell. Sortint comprenllaminadures i veuen també que han pintat en una botiga “No compris en botigues jueves”.
Capítol 8 - El Passador
En aquest capítol Friderich i el protagonista can a la fortalesa de formació. Tots dos es van posar el mocador reglamentari. Friderich a pesar que no hi hauria d'haver-hi anat, hi va decidir anar amb el seu amic. Friedrich al principi anava una mica confós però de seguida va adaptar-se.Al pujar a la torre, una imatge de Hitler era el primer que es veia. Un cop allà va arribar un home, que explicava el perill dels jueus. També deprecia a Friderich
Capítol 9 - La Pilota
En aquest capítol el protagonista té una pilota de goma dura. Se l'anava passant amb Friedrich fins que un cop, no la va poder agafar i va a petar en un aparador, trencant els vidres. La senyora va sortir agafanta Friderich. El protagonista suplica a la senyora que no ha sigut Friderich, sinó ell. La senyora no li fa cas i comença a criticar els jueus.
Capítol 10 - Converses a l'escala
En aquest capítol, el senyor Resch, troba al protagonista i el seu pare a l'escala. Diu que l'acompanyi, i van fins a casa del senyor Schneider. Resch vol que el protagonista i el seu pare siguin testimonis de què diu alsenyor Schneider que se'n vagi del pis. El senyor Schneider queda sorprès i si nega, i el protagonista i el seu pare també es neguen a ser testimonis, tot i que el senyor Resch avisa que farà fora als Schneider.
Capítol 11 - El senyor Schneider
En aquest capítol, Friderich ajuda al protagonista a fer deures que ell no sap fer, ja que no escoltava a classe. Llavores des de un cantó de carrer, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El meu amic retrobat
  • el meu amic frirdrich
  • Friedrich
  • Friedrich
  • friedrich
  • Friedrich
  • FRIEDRICH
  • HOLA AMICOS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS