El microscopio de Leeuwenhoek

Páginas: 4 (902 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2014

























Antoni Van Leewenhoek
Antonie Van Leeuwenhoek va ser un draper que amb només alguns anys d'escola va descobrir un nou món. La seua afició erafabricar xicotetes lents de vidre.
Un dia, estudiant una gota d'aigua putrefacta amb una d'eixes lents, va veure alguna cosa que ningú havia vist ni imaginat fins llavors: animals diminuts, massa xicotetsper a veure a simple vista, bullien, s'alimentaven, naixien i morien en una gota d'aigua, que per a ell era tot un univers.

Biografia
Van Leeuwenhoek va nàixer en la ciutat de Delft, Holanda, el24 d'octubre de 1632. Allí va viure els noranta anys de la seua vida.
Va deixar l'escola als setze anys, al morir son pare, i es va col·locar de dependent en una draperia. Més tard va aconseguir ellloc d'uixer en l'ajuntament de Delft, conservant-lo fins al fi dels seus dies.
Tenia un hobby, el de polir diminutes lents perfectes. Algunes només tenien un vuitè de polzada d'ample, peròaugmentaven els objectes unes 200 vegades sense distorsió.
Tot el món sabia, que les lents augmentaven la grandària aparent dels objectes; però la majoria dels científics treballaven amb lents mediocres.
VanLeeuwenhoek polia lents de qualitat excel·lent. Les muntava en plaques de coure, plata o or, fixava un objecte a un costat de la lent i el mirava durant hores. Sovint deixava l'objecte allí durantmesos o inclús per temps indefinit. Quan volia observar un altre objecte polia una altra lent. Al llarg de la seua vida va fabricar en total 419.
Els objectes que observava eren molts: insectes, gotesd'aigua, trossets de carn, cabells, llavors. Després dibuixava i descrivia amb precisi ó tot lo que hi havia vist.

En 1665 va observar capil·lars vius. Estos minúsculs vasos que connecten lesartèries amb les venes els havia descobert quatre anys arrere un italià, però van Leeuwenhoek va ser el primer a veure com la sang passava per ells. En 1674 va descobrir els corpuscles rojos que donen a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • microscopio de leeuwenhoek
  • Aristoteles, el microscopio, roberto hook, los hermanos jassen, leeuwenhoek
  • ANTÓN VAN LEEUWENHOEK LAS PRIMERAS CÉLULAS AL MICROSCOPIO
  • El primer microscopio óptico fue diseñado por Antoa Van Leeuwenhoek en el año 1675 y fue considerado como un juguete científico...
  • Microscopio
  • Qué Es Un Microscopio?
  • Microscopio
  • Microscopio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS