El millor equip de futbol

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (446 palabras )
  • Descarga(s) : 4
  • Publicado : 15 de abril de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
EL MILLOR CLUB DE FUTBOL EUROPEU
Per poder parlar sobre el millor club de futbol, en aquest cas el FC Barcelona, hem de fixar-nos en un conjunt d’aspectes:
El públic
Un d’ells podria ser laseva massa social, és a dir el número de socis i abonats. Actualment la massa de socis rebassa els 170.000, fet que converteix al Barça en el segon club de futbol amb més associats del món (en primerlloc trobaríem en Benfica, amb més de 1000 socis). També destacar que es el club espanyol amb més abonats, les dades de l’agost del 2009 indiquen 86.314 persones.
L’Equip
Els dos factors mésimportants que formen aquest apartat són els jugadors i entrenadors.
El club ha fitxat a grans figures internacionals. Alguns d’ells han fet que el FC Barcelona aconsegueixi prestigiosos trofeus. Hasigut el que ha contat amb els millors futbolistes d’Espanya, en aquests moments podríem parlar del jugador Lionel Messi. Personatges com ell fan que el Barça estigui constituït per gent altamentpreparada, físicament i tècnicament, i amb una dedicació absoluta a la seva professió.
Però les victòries aconseguides no només són resultat dels jugadors sinó també dels entrenadors. Destaquem en JohanCruyff, va ser qui més partits va dirigir i títols guanyats. Un altre seria l’holandès Frank Rijkaard que va conquistar dos Super Copes d’Espanya i la Copa Europea (la segona en tota la història delclub). O l’actual director tècnic, Josep Guardiola, que en la seva primera temporada va aconseguir el triplet (Copa, Lliga i Champions).
Palmarès
L’historial de victòries de l’equip és un puntimportant en el moment de valorar el seu nivell. A continuació hi ha la llista dels premis guanyats:
Tornejos nacionals: Lliga (19), Copa del Rei (25), Copa de la Lliga (2), Super Copad'Espanya (8) i la Lliga Mediterrània (1).
Patrocinadors
Hem de valorar els patrocinadors, proveïdors, col·laboradors i mitjans oficials que volen formar part d’aquest club. Si no...
tracking img