El Misàntrop

Páginas: 4 (833 palabras) Publicado: 2 de enero de 2015


MOLIÈRE








-Maria Prunera Torrent
-Literatura universal
-1r Batxillerat
-Institut Joan Solà

ÍNDEX

1. Molière com a dramaturg a la seva època.
2. Anàlisis delspersonatges i comparació entre ells.
3. Manera que es reflecteixen els valors de l'època en el Misàntrop.






















1. Molière com a dramaturg a la seva època.
Molière vaser l'autor d'aquesta obra de teatre. Era dramaturg, humorista i comediant del segle XVI, a l'edat mitjana. Va néixer a París el 1622. En aquella època era difícil escriure sense cap conseqüència. Lesseves obres van revolucionar a la societat. Una obra va ser prohibida pels teatres.
Al veure que Tartufo i Don Juan van ser prohibits pel govern francès d'aquella època, Molière va canviar una micales seves idees per tal de que les seves pròximes obres poguessin esdevenir més acceptades socialment sense cap disputa. En quant a l'acceptació de l'argument i personatges, la població no estavad'acord en què el principal personatge, Alceste, fos representat com un boig o "tonto" pels punts de vista poc realistes que té sobre la societat.
A conseqüència de les seves obres, Molière va serbatejat per l'església amb el nom de "dimoni en sang humana. Al final, el rei Lluís XIV, va donar-li el permís per representar les seves obres en públic sense que hi hagués cap inconvenient.2. Anàlisis dels personatges i comparació entre ells.
En aquesta obra hi són predominants uns 6 personatges. Aquí explicarem alguna cosa de cadascun d'ells i compararem els seus caràcters.Celimena: És el personatge del qual estan tots enamorats. És coqueta i torna boja a tots els homes que l'envolten. És molt egocèntrica i falsa, li agrada criticar als personatges quan no hi són davant.Alcestes: És el Misàntrop, està plenament enamorat de Celimena. És molt honest i no té terme mig entre la honestedat i la moral.
Filint: És sociable, amigable, pacient amb els que l'envolten,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el misantropo
  • EL MISANTROPO
  • "El Misántropo" de Menandro
  • Frases Misantropas
  • El misántropo (molière)
  • misantropo
  • El Misantropo
  • el misantropo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS