El mòn antic

Páginas: 12 (2836 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014

-L'edat antiga comença al 3.500 a.C amb ella van sorgir les primeres civilitzacions urbanes entre el 4.000 i el 2.000 aC, que van ser les civilitzacions de Mesopotàmia, l'Índia, la Xina i Egipte amb la civilització mil·lenària, es van desenvolupar a la vora de grans rius(Tigris,Eufrates, Nil, Indus i Groc).
Les civilitzacions Mesopotàmiques es van desenvolupar a les conques dels rius Tigris iEufrates, per això s'anomenen civilitzacions fluvials, hi va haver diversos pobles com ara els sumeris, accadis, assiris, babilonis i els perses.
Egipte es va desenvolupar al llarg de la vall del Nil i va estar dividit en tres regnes anomenats: Regne Antic, Regne Mitjá i Regne Nou. La civilització egípcia començà al voltant de l’any 4.000 aC. Al nord-est d’Àfrica, en un territori banyat pel marMediterrani al nord i el mar Roig a l’est.
Tant la civilització de Mesopotàmia com Egipte es caracteritzaven per les tècniques per aprofitar l'aigua del rius amb la que van permetre una agricultura molt productiva gracies a que les terres eren molt fèrtils i facils de regar, un desenvolupament urbà amb societats estratificades (separades)per el creixement econòmic i la població va aumentar,la societat va anar desenvulopant-se dividin aquestes societats estratificades en dos molt diferents que eren; el privilegats i els no privilegats, la arquitectura religiosa de grans dimensions com les ziggurats i les piramides i a les religions politeistes, es creien en molts deus i les principals divinitats estaven relacionades amb el elements que per a ells produïen vida com per exemple, elcel, la terrai l'aigua, els documents escrits, utilitzant l'escriptura ideogràfica, desenvolupada per la civilització sumèrica, constituïda per signes, anomenats ideogrames, com totes les escriptures van evolucionar lentament.
Pel que fa al sistema polític es concentra en una sola persona, que dictava les lleis, manava sobre l'exèrcit i també de vegades sobre les funcions religioses, és va crear laprimera legislació escrita (1700-1.800 aC) anomenat, Codi d'Hammurabi. El rei babiloni Hammurabi és considerat un gran legislador. Va unificar Mesopotàmia, va reforçar el poder reial i va crear una administració centralitzada, també babilònia va aconseguir la seva màxima esplendor sota el seu regnat.
Continuaré ara resumin la Grècia clàssica.
La dividim en quatre grans períodes que són elsseguents: Les civilitzacions minoica i micènica fins el 1100 aC. Les primeres grans civilitzacions conegudes a Grècia.
-L'època de les colonitazacions, Grècia era un territori molt poblat i moltes polis disposaven de poques terres cultivables, la manca de provisions va originar una onada migratòria que es va traduir en la colonització,entre l'àrea mediterranea i la de la mar Negra.
El comerçmarítim amb les colònies* va contribuir a engrandir i a enriquerir les polis. Sobretot Atenes i Corint que es beneficiaven d'una situació geogràfica estratègica. Per aquella època van succeir moltes guerres, com les Guerres Mèdiques ( 490-448 aC) es va iniciar per l'ocupació per part dels perses, els grecs van guanyar definitivament.
- L'esplendor de les polis;
La cultura i l'art van experimentar undesenvolupament esplèndid en aquest període. Atenes va adquirir el màxim prestigi entre les ciutats estat va arribar per aquest motiu a voler exigir el pagament d'impostos, pero Esparta per impedir-ho va organitzar una aliança de polis gregues contra Atenes, aquell conflicte es coneix com la Guerra del Peloponès (431 - 404 aC ) va finalitzar derrotan Atenes.
L'època hel·lenística. En aquestaèpoca van permetre que Macedònia, s'imposés i propiciés la desaparició de les ciutats estat.
L'artífex de l'expanció macedònica, que va derrotar els perses i també va crear un vast imperi estre Grècia i el riu Indus es deia Alexandre el Gran (356-323 aC).
Quan va morir, l'imperi que havia construït es va desmembrar en diversos regnes hel·lenístics, dirigits per generals macedonis. Les polis van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els temples en el món antic
  • La falsetat armamentística del món antic en les pel·lícules
  • Edat Mitjana I El Mon Antic.
  • Teoria del coneixement i Història de la Ciència: Del món antic al segle XX
  • antica
  • redes anticaidas
  • METODOS ANTIC
  • Antic REegim

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS