El Relativismo Lingüístico - Pac 4

Páginas: 7 (1672 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2012
PRIMERA PART

El relativisme lingüístic fa referència a la relació entre llengua i pensament, defèn la importància del llenguatge sobre el pensament i la visió del món que tenim i fa dependre al pensament respecte el llenguatge.
Segons els autors els postulats són diferents amb principis que passen del relativisme lingüístic fins un cert determinisme quan ens diuen que la llengua no és unsimple instrument per a la comunicació d’idees sinó que les forma i guien mentalment als individus i determinen el seu pensament. Les versions més dures estableixen que la llengua determina la manera de pensar.

Alguns dels postulats,

- Per uns el llenguatge no és només l’instrument del pensament sinó també era la seva tresoreria i forma. No només pensem en una llengua sinó mitjançant la mateixa,el llenguatge al mateix temps limita i forma el pensament.
- Es substitueix el concepte de comunitat lingüística pel de nació. El llenguatge crea la nació i determina el comportament dels seus membres.
- S’incorpora la teoria que el llenguatge és un producte social que generalitza els intercanvis d’una comunitat lingüística.
- El sistema del llenguatge influeix directament sobre la manera depercebre i experimentar la realitat i també sobre el comportament de les persones.

Una limitació actual seria que el llenguatge és una eina més però no té un pes tan definitiu dins del nostre comportament com indiquen aquestes teories o postulats. Per exemple, no tots els països que parlen una mateixa llengua però no una mateixa cultura. O contràriament i han països que no tenen la mateixallengua i per contra la cultura és aparentment molt similar.
Per altre banda les paraules poden arribar a ser molt limitades a l’hora d’expressar un sentiment o una idea, no sempre som capaços de transmetre un pensament.

El relativisme cultural analitza el mon d’acord amb els paràmetres de la cultura pròpia. Segons aquest corrent també es considera que totes les cultures tenen igual valor i capd’elles seria superior a una altra atenent que tots els valors són considerats relatius.
Algunes de les implicacions socials més clares és que ens obliga a deixar de banda i donar com a fals que tot el que nosaltres pensem i fem és el correcte, al relativisme cultural s’ha de mantenir una postura accessible. També implica que s’han de respectar les diferents cultures per diferents motius,

- cadagrup social té diferents formes d’educar que són correctes per ells.
- Cada societat proposa com a bo el que per ells està bé segons les seva moralitat.
- Tampoc s’ha d’aprovar res només perquè estigui acceptat socialment, el relativisme cultural observa que és impossible dir quin criteri es el millor dins de cada societat. El que és correcte per alguns grups no ho és per d’altres.

En realitatel Relativisme Cultural en certa manera implica, sobre tot segons els seus detractors, l’acceptació de determinades pràctiques que no haurien d’existir com poden ser: la discriminació de la dona, la pena de mort, la violació, l’esclavisme... atès que es donen en algunes cultures. El Relativisme en certa manera les legitima i és incompatible amb l’existència de Drets Humans universals.
SEGONAPART

A) Chomsky a finals dels anys 50 va postular que els principis del llenguatge son innats i no apresos. El llenguatge s’adquireix per que els essers humans estan biològicament programats. Tots els essers humans desenvoluparan una llengua perquè estan preparats sense importar el grau de complexitat de la mateixa.

La idea principal de Noam Chomsky és que el llenguatge és independent dequalsevol altre tipus de capacitat, especialment de les cognitives, i per tant, del pensament. Creu que el llenguatge té les seves pròpies regles i les seves pròpies estructures i que la ment té poc a dir des del punt de vista de l’origen i de les bases que el sostenen. El llenguatge no requereix res més que les pròpies característiques mentals que el fan possible.

Alguns dels arguments del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Relativismo Linguistico
  • Relativismo lingüistico
  • El Programa Del Relativismo Lingüistico
  • Metodes pac 4 uoc
  • PAC 4
  • Psicologia Social Pac 4
  • Historia De La Psicologia PAC 4
  • pac

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS