EL SISTEMA SOLAR

Páginas: 5 (1034 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
Sara Nieto 1A
SISTEMA SOLAR
1- Fes un repàs dels planetes que formen el sistema solar i representa’ls en un esquema.
INCLUDEPICTURE "https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS1qxbS54TEh-m2obg3dCNLzXdvOzugCUkThBkb0Lw4-cjykQkg" \* MERGEFORMATINET
2- El teu llibre detext diu que la Via Làctia té uns 100.000 anys llum de diàmetre. Explica:
2.1- a)Què és un any llum?
Un any llum és una unitat de longitud que s’usa per indicar distàncies astronòmiques, com la distància de la Terra a una estrella llunyana, a una galàxia. La llum recorre una distància en el buit de : 299.792,458 km cada segon.
2.2- b)Calcula quants km son 100.000 anys llum.
40000000
2.3 –c)Què és la “Via Làctia”
La Via Làctia es la galàxia en la que vivim (Sistema Solar). És una galàxia en forma de espiral que conté al de 200 bilions de estrelles, inclosa el Sol.
3- Amb l’efecte Doppler s’ha pogut comprovar que l’Univers s’està expandint. Explica amb les teves paraules què estudia l’efecte Doppler i algun fenomen quotidià que es pugui explicar amb ell.
L’efecte Dopplerconsisteix en que els sons, per exemple, els de la sirena d’una ambulància, sonen diferent depenent de la velocitat a la que es mouen, i això passa igual amb la llum i per notar-ho necessitaríem una velocitat molt elevada. Aquest fenomen va ser utilitzat per determinar el moviment de les altres galàxies respecte a la nostre.
4- La gran explosió coneguda com a Big Bang és una teoria que explicarial’origen de l’ Univers.
4.1- Què vol dir que sigui una “teoria”?
Que no se sap si la informació que es dona es ben bé certa.
4.2.- Quan va tenir lloc l’explosió del Big Bang? Busca informació en el web d’astronomia que tens al moodle (o en altres fonts) i fes un petit resum de què diu aquesta teoria.
Uns catorze mil milions d’anys enrere. Va ser una gran explosió en la qual del no res, va aparèixerla creació de tota la matèria, i tota aquesta matèria es va anar allunyant molt ràpidament cap a totes direccions creant així el que coneixem per l’Univers.
5- Llegeix el següent fragment del llibre “La història més bella del món” (H. Reeves, J. De Rosnay, Y. Coppens, D. Simonnet).
Si les estrelles fossin eternes i no canviessin, com ho pretenia Aristòtil, la quantitat de llum que hauriendesprés durant un temps infinit seria, al seu torn, infinita.
El cel hauria de ser extremament lluminós. Per que no ho és? Aquest enigma va turmentar els astrònoms durant segles.
Ara sabem que si el nostre cel és fosc és perquè les estrelles no han existit sempre. Una durada de 15.000 milions d'anys no és prou llarga per omplir l'univers de llum, sobretot quan l'espai entre les estrelles esdevéincessantment més gran. L'obscuritat de la nit és una prova suplementària de l' evolució de l'univers.
5.1- Què vol dir que les estrelles no són eternes?
Que tenen un límit de vida depenent de la seva massa. Quan el nucli de l'estrella es queda sense hidrogen comença a fusionar el hidrogen de les capes externes, i com a conseqüència d'això, s'infla i augmenta la seva lluminositat fins que s'apaga ideixa d'existir.
5.2- D’on treuen les estrelles la seva energia?
Estan formades principalment d'Hidrogen i Heli. Aquesta energia es genera mitjançant reaccions de fusió nuclear. En fusionar-se nuclis d'hidrogen se'n forma un d'heli.
5.3- Es podria utilitzar el mateix procés per obtenir energia a la terra?
No perquè aquest procés fa que s'esdevinguin unes temperatures mol altes.
6- L’astrologiaés una disciplina que pretén conèixer i predir la personalitat dels individus i els esdeveniments importants de la seva vida. Llegeix la pàgina 20 del teu llibre de text i argumenta si l’astrologia pot ser considerada una ciència avui en dia.
L’astrologia no la podem considerar com a una ciència. L’astronomia, per exemple, ha anant modificant les seves teories i les seves investigacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Sistema Solar
  • Sistema solar
  • El Sistema Solar
  • el sistema solar
  • El Sistema Solar
  • sistema solar
  • el sistema solar
  • SISTEMA SOLAR

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS