El Socors Del Pobres

Páginas: 7 (1536 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2012
|

-------------------------------------------------
Mòdul- 3
-------------------------------------------------
“EL SOCOR DEL POBRES”
-------------------------------------------------

-------------------------------------------------
1.Sobre la pobresa: quina concepció de la pobresa i la misèria té Vives? Destaca’n alguna frase.-------------------------------------------------
2. Sobre l’acció social: quina concepció de la caritat i l’assistència social? Quines són les principals mesures que proposa per fer front a aquest problema social? Quins han de ser els principals agents que haurien de portar a terme les diferents tasques? Quin tipus de finançament de l’assistència proposa? Quina finalitat i motivació creus que tenen aquestes mesures-------------------------------------------------
3.Opinió personal: què en penses de la visió de Vives?

0-Introducció

L’obra "Socorro de los pobres" (De Subventione Pauperum-1525) de Juan Luis Vives, analitzava y sistematitzava l’organització d’ajuda als pobres i com aquesta es podia i s’havia de fer en un context concret: la ciutat de Bruixes.
Es considera a Vives la primera persona a Europaen portar a terme la pràctica d’uns serveis organitzat d’assistència social mitjançant el seu tractat.
Va ser el precursor de l’organització futura dels serveis socials a Europa i per tant un dels precursors de la intervenció de l’Estat per l’assistència als més necessitats.

En el següent document es pretén fer una anàlisi dels seu tractat i les paraules clau són les següents: pobresa,misèria, administració, amor, Déu, oportunitats, mendicitat, dones, humanitaris, hospitals.

1-Sobre la pobresa

Juan Luis Vives un Cristià fervorós, parla de l’origen i concepte de la pobresa fent referència continua a les Sagrades Escriptures i als grans Pares de la Església.
La concepció de la pobresa i la misèria que té Vives és molt amplia donat que no nomes considera pobres als que no tenenbens materials suficients per portar una vida digna (1) si no que inclou també a tota aquella població que per un motiu o un altre podien estar vivint en condicions desfavorables.
En la seva definició de pobresa inclou a: malalts, prostitutes, nens desemparats, no treballadors, persones sense ofici, els que han patit algun desastre natural, els presos, malversadors de la seva fortuna, elsque viuen en hospitals o a casa seva i reben alguna ajuda.
“A quien ha sido feliz algún dia y cayó en la miseria, y no por alguna torpe culpa suya, hemos de compadecerle con compasión muy viva, bien porque la suerte és comun y( ...)”
Amb aquesta frase l’autor posa de manifest el fet de que tots, en qualsevol moment de la vida ens podem trobar amb una situació que desencadeni un desequilibrique ens porti a patir en una situació de pobresa.
“En resolución, nosotros hacemos lo que hace la ciencia de la medicina, que no suprime las enfermedades del linaje humano, sino que las sana hasta el punto que puede”
Amb aquesta afirmació es posa en evidencia la bona voluntat de que te l’autor per eradicar la pobresa, dotar d’eines a les persones perquè puguin sobresortir de les seves situacionsprecàries.
Vives veu la pobresa com un problema a la ciutat de Bruixes i per aquest motiu decideix escriure aquest tractat amb la finalitat de donar resposta i alternatives a l’administració. Es conscient de que la situació de pobresa de la ciutat on ell resideix no es única i que es pot extrapolar a altres llocs d’Europa.
“ A vosotros dedico esta obra: ya porque es muy fuerte vuestra propensióna hacer bien y aliviar a los miserables (...)”
(1) Definició de pobresa: “Situació d’una persona que té un grau de privació per sota dels nivell que una determinada societat considera mínim per mantenir la dignitat”
2-Sobre l’acció social

Vives creu que la caritat no és l’única solució per eradicar la pobresa, donat que el fet de donar diners indiscriminadament o menjar puntualment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pobres
  • Pobre
  • Los Pobres
  • pobre
  • LOS POBRES
  • pobres
  • los pobres
  • pobre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS