El Tabaco

Páginas: 2 (337 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2012
Aquest treball és una revisió teòrica sobre el tabaquisme i l'activitat física.
El tabaquisme provoca malalties mortals a llarg termini i també seriosos inconvenients de manera gairebéimmediata. Els danys immediats o de menor termini, indica, són els produïts pel monòxid de carboni present en el fum de la cigarreta. Genera estrès vascular: en cada calada, la nicotina i el monòxid de carboniinhalats estimulen la segregació d'adrenalina, que produeix vasoconstricció, hipertensió i danys a l'endoteli, que és el revestiment interior de les artèries.

Disminució de l’oxigen a les cèl·lules delnostre cos. Les artèries són les encarregades de portar l'oxigen que es respira, des del pulmó fins a cadascuna de les cèl·lules del cos. Com ha hagut una disminució d'oxigen després de consumircigars, hi ha probabilitat que costi més fer l'exercici físic.

Disminució de la transferència de gasos en el pulmó. Encara que el mecanisme no és clar, se sap que el consum agut de cigars disminueix latransferència de gasos en el pulmó. Per tant, disminueix la possibilitat que l'aportació d'oxigen quan es fa esforç físic.
Disminució de la disponibilitat d'oxigen en els espais alveolars. El consumagut de tabac augmenta la possibilitat que no arribi l'oxigen a l'espai alveolar, que és on s'efectua la producció d'energia corporal.


Increment del CO. L'hemoglobina atrapa l'oxigen que esrespira i circula amb ell per tot el cos. Quan arriba a les cèl·lules l'allibera en la mesura de les seves necessitats. Això és possible gràcies a que l'oxigen es combina molt fàcilment ambl'hemoglobina. El CO és un gas que comparteix moltes característiques amb l'oxigen. La més important, probablement és la seva afinitat per l'hemoglobina. Aquesta afinitat és molt més gran que la que tél'oxigen. D'aquesta manera les petites quantitats de CO que es troben en la sang tenen la capacitat de desplaçar a l'oxigen dels seus llocs que ocupa en l'hemoglobina i així provocar que aquesta circuli amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El tabaco
  • TABACO
  • tabaco
  • EL TABACO ES
  • El Tabaco
  • tabaco
  • el tabaco
  • El Tabaco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS