El Tercer Món, La Descolonització D'Africa, I W.W.Rostow I El Context Històric De 1960

Páginas: 4 (996 palabras) Publicado: 4 de enero de 2013
Practica 5.
Pregunta 3. El Tercer Món

3a.
Basant-nos en els quadres de la pagina 4 podem deduir que el producte nacional brut de els països que actualment pertanyen al Tercer món era més grandes de 1750 a 1860. Observant el quadre de les grans regions del món es fàcil veure que, encara que el Tercer Món tenia un PNB més gran que els països desenvolupats, el PNB per habitant es similar perexemple en 1750. Això implica que la diferencia entre la repartició de riquesa entre el Tercer Món i els països desenvolupats es abismal, cosa que vol dir que el Tercer Món es caracteritza per unadesigualtat econòmica interior molt gran, es a dir, una mal repartició de la riquesa.
A partir de 1860 la Revolució industrial s’ha desenvolupat suficient i el resultat es que els països desenvolupatsaugmenten aproximadament en un 50% el seu PNB fins a l’any 1880, marcant així la tendència fins a 1976.
Partint de que hi ha dos tipus de millora de la economia; el desenvolupament econòmic, i elcreixement econòmic, podem definir els dos tipus de regions. El Tercer Món va tenir un important desenvolupament econòmic al principi del segle XVIII a causa de la colonització i l’explotació de lesmateixes, però al llarg dels anys la seva activitat econòmica ha augmentat sense augmentar gaire la millora del repartiment per habitant (desenvolupament econòmic). Amb els països desenvolupats el incrementde la economia i el seu desenvolupament va ser equitatiu.
3b.
Després de la Segona Guerra Mundial es van produir diverses descolonitzacions, principalment la descolonització de África, encara quetambé es van descolonitzar diferents parts de Sudamèrica i d’Asia.
Les causes principals de que les descolonitzacions es produïssin en aquest moment histories son diverses: la primera es la atenciónecessària per part de les nacions colonials cap a temes de postguerra, la segona va ser la contemplació de l’èxit de la revolució dirigida per Mahatma Gandhi a la India, també va ser una causa la por...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SALUT AL TERCER I QUART MÓN
  • CONTEXTO I
  • La Concepció Del Món I Ideologia
  • Unidad I Contextos
  • Escuela Y Contexto I
  • Contextos I Mbits
  • Context històric de the godfather (part i)
  • Examen del tercer bimestre de historia i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS