El Vigilant En El Camp De Sègol

Páginas: 5 (1163 palabras) Publicado: 26 de enero de 2013
LLENGUA CATALANA
Treball llibre de lectura
El vigilant en el camp de sègol
1. Quin és l’argument del llibre?

El vigilant en el camp de sègol és la narració confidencial que li ha manat fer el psiquiatra a l’adolescent Holden Caulfield durant tres dies de la seva vida: des de que s’escapa de l’internat on l’han expulsat sense que els seus pares ho sàpiguen, fins que arriba a casa seva aNova York.
Al llarg de la narració, el protagonista se n’adona que tota la gent que coneix són uns hipòcrites, això provoca que aquests tres dies es trobi molt sol ja que no li ve de gust trobar-se amb cap dels seus coneguts. En un principi, els hi troba un petit defecte i aquest a mesura que passa el temps es va fent gran. Fins a tal punt que el protagonista no pot suportar estar unminut més amb aquella persona. Això ens fa veure que en Holden no és una persona sociable. No accepta els petits defectes que té la gent.
La Phoebe, la seva germana petita es l’única que en Holden admira de debò. Al llarg de la novel·la també nombra a l’Allie un altre germà del protagonista que es va morir i que a l’igual que a la Phoebe li té un gran afecte.
Però al finalse n’adona que troba a faltar a tota aquella gent que abans no suportava. Per tant descobreix que tot allò que no li agradava d’aquelles persones era menys que lo bo que li aportava, del contrari no els trobaria a faltar.

2. Llistat de personatges amb descripció física i psíquica de cadascun dels personatges i la relació que estableixen entre ells.

Holden Caulfield: És el protagonista dela història. Té 16 anys. Físicament sembla més gran ja que té cabells grisos en una part del cap, però de vegades actua com si tingués un any. És el capità de l’equip d’esgrima de Pencey. Com hem dit anteriorment no és una persona gaire sociable que odia els defectes de les persones. Ara, s’està fent unes proves de tuberculosi perquè l’any passat va créixer 16 centímetres i mig. Una de les sevesprincipals aficions és llegir.
D.B.: És el germà gran d’en Holden. Abans era un escriptor de contes infantils sense gaires diners i ara és a Hollywood on hi guanya molts diners.
Phoebe: És la germana petita. En Holden l’admira molt i la descriu com a una nena innocent i molt intel·ligent.
Allie: Era el germà petit però va morir. En Holden el recorda molt i li té molt d’afecte. Com a record téun guant de beisbol que era de l’Allie.
Pares: Són els pares d’en D.B., d’en Holden, de l’Allie i de la Phoebe. En Holden diu que són bona gent i bastant sensibles, sobretot el pare.
Sr.Thurmer: És el director de Pencey en Holden creu que és un “brètol hipòcrita de campionat”.
Sr. Spencer: És el professor d’història de Pencey. Li té un gran afecte a en Holden. Té cap a uns 70 anys. És geperut,sarcàstic i sempre crida.
Stradlater: És el company d’habitació d’en Holden. És generós, però molt cregut. Li agrada molt sortir amb noies. En Holden el defineix com un “amistós hipòcrita”.
Robert Ackley: És un sènior de 18 anys que viu a l’habitació del costat d’en Holden i l’ Stradlater. És molt alt, deu fer un metro noranta i té la dentadura podrida. És un noi molt estrany i groller. No potveure a l’ Stradlater i fa treure la part més sàdica del protagonista.
Sally: És la noia que li agrada a en Holden però el dia que queden en Holden se n’adona que és igual d’hipòcrita que els altres. El dia que va marxar de l’internat es va barallar amb l’ Stradlater perquè s’aprofitava d’ella.

3. Contextualitza la història de la novel·la (espai, temps i llocs de la història).

Elprincipi de la història té lloc a l’ institut de Pencey i la resta, quan en Holden s’escapa, a diversos llocs de la ciutat de Nova York. Alguns d’ells són: l’hotel on s’allotja, el pub on va a passar la nit, casa seva on va a visitar a la Phoebe, els parcs de la ciutat on queda amb la seva germana,...
La història està narrada en passat ja que es la narració sobre el que li va passar abans de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el vigilant en el camp de segol
  • Vigilant Del Camp De Segol
  • el vigilant en el camp de sègol
  • El vigilant del camp de segol
  • El vigilant en el camp de segol
  • El vigilant en el camp de segol
  • el vigilant en el camp de segol
  • el vigilant en el camp de segol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS