Elionor

Páginas: 3 (525 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2012
Miquel Martí i Pol
Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, Osona, 1929-2003). És un dels poetes en llengua catalana més populars i llegits. També escriu prosa i fa traduccions.
Als catorze anys comença atreballar al despatx d’una fàbrica tèxtil fins que ha de plegar el 1973 a causa d’una esclerosi múltiple. La seva poesia, d’arrel autobiogràfica, transcendeix la realitat de l’àmbit de la sevamalaltia i del temps històric concret, i crea un paisatge interioritzat, que transmet serenitat. En són un exemple els poemaris: Vint-i-set poemes en tres temps (1972), La pell del violí (1974), Cincesgrafiats a la mateixa paret (1975), Llibre dels sis sentits (1974), i Quadern de vacances (1976). El reconeixement públic li arriba amb la publicació a Llibres del Mall de tres volums de l’Obra poètica:L’arrel i l’escorça (1975), El llarg viatge (1976) i Amb vidres a la sang (1977) i, sobretot, també, amb Estimada Marta (1978).
L’Elionor
Tema
La vida d’una noia de l’època de l’autor que treballa a lafàbrica. Aquesta noia simbolitza totes les dones obreres de laèpoca a Catalunya.
Parafraseig
Martí i Pol ens resumeix la vida de l’Eionor. Tenia catorze anys i un dia quan va posar-se a treballar,i això li va marcar. Era molt nena, però era el que hi havia. Era encantadora i tendre, i la seva funció era la d’escombrar. Però la seva alegria va anar desapareixent a mesura que es passava més imés dies tancada a la fàbrica. Les altres dones deien que això se li passaria si es casava i tenia fills. La filla gran encara era molt nena quan va posar-se a treballar, només tenia catorze anys i treshores.
Estructura
Té una sola estrofa, i tot i que té forma de poema, per tal com explica les coses, es podria confondre fàcilment amb una narració. Al llarg de tot el poems, ens explica molt i moltper sobre la vida de l?elionor, però el que més interessa, és la metonímia que és l’Elionor i la sensació de buidor i tristesa que té. Durant tot el poema ens va remarcant aquesta idea de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • elionor
  • Elionor
  • Trabajo De Elionora Lectura
  • Elionor de miquel martí i pol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS