els arbres amics

Páginas: 5 (1015 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013

ELS ARBRES AMICS


Imane Mhirou

3r ESO A





ÍNDEX:

-Resum:........................................................................................
-Anàlisi de personatges:..............................................................
-Pep Coll.......................................................................................
-Vocabulari.................................................................................
-Crítica del llibre.........................................................................-Bibliografia..................................................................................












RESUM
El Florenci, és un noi que vivia Bonarri, la seva mare un bon dia estava collint aglans de un roure , i quan va néixer el va amar sota la soca d’un roure per protegir-se.
El nen als dos anys ja va començar a buscar-se la vida i va a treballar de espantaocells enfilat en arbres amb la seva gata Cendra. Al morir la seva gata ,l’ofici d’espantaocells se li feia etern i va decidir deixar-ho. Va començar a anar a escola.
Als catorze anys va deixar l’escola i va ser pastor juntament amb en Tura.
En una de les sortides del pastor cap a la Seu d’Urgell perquè els béns s’alimentessin, en Florenci, va decidir quedar-se a Malpui i allà buscar-se la vida de qualsevol manera. Allí va treballar de podador de oliveres. Allí en Florenciconeix a l’Angelina la filla del amo de la casa on treballava. El Florenci és va escapar cap a França com a exiliat de la guerra.
Després de cinc mesos en Florenci torna a Malpui i allí espera la seva estimada Angelina ,quan van tornar es va assabentar de que el seu pare havia mort , van haver d’esperar tres anys per casar-se , en Florenci es torna el amo de la casa més rica de Malpui, peròdesprés de la mort de mare de l’Angelina les coses comencen a anar malament.
Després de dos anys tenen un fill l’Antoni i quatre anys més neix en Joan.
La família, per temes de treball van a viure a Pobla on el Florenci treballava de guardabosc.
Desprès de deu anys de fer de guardabosc el despatxen per colorar el bosc del color del foc, decideixen anar-se’n a Lleida amb el fill Joan que tenia unaconsulta de metge.
En Florenci té una nova feina, perquè va salvar els plataners de la ciutat de Lleida del dictador Franco. Desprès de tots els anys que va fer de jardiner, en Florenci sols li quedaven dos anys per jubilar-se però ell va voler deixar la feina abans de jubilar-se per què volia construir un palau forestal va haver d’endeutar-se .
Va arribar una carta que deia que un parentllunyà li havia deixat una herència i que és multimilionari.
Florenci va construir el palau, de Amèrica va portar la sequoia des d’Amèrica, l’arbre més alt del món .
Un bon dia Florenci, estava a la barraca que havia construït a la sequoia, i un llamp va caure a sobre seu , i va causar la seva mort.

ANÀLISI DE TRES PERSONATGES
Angelina: És la filla de l’amo de la casa més rica de Batllevell-
Esuna noia tímida és bonica ,rica, elegant, llesta.

Tura: És un pastor, de Bonarri que viu amb les seves ovelles i el seu gos Pelut. Va tenir onze gossos anomenats Pelut , perquè així li servien per comptar la seva edat .Era molt savi i curiós ja que explica coses al Florenci que no tenen sentit.

Florenci: Es un noi que va néixer el 16 d’octubre de l’any 1918, és el 7è germà de la família, teun gran interès per el arbres i qualsevol mena d’arbust. Quan va créixer va ser un home molt indecís perquè canviava molt sovint de feina , és va obsessionar amb els arbres.

PEP COLL
Josep Coll i Martí (Pessonada, 16 d'octubre de 1949), més conegut com aPep Coll, és un escriptor català. Autor prolífic, ha conreat tots els gèneres literaris i, àdhuc, periodístics (col·labora amb els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Allà on els arbres canten
  • Alla On Els Arbres Canten
  • ELS DINOSAURES I ELS SEUS AMICS
  • Arbres
  • Arbres
  • arbres
  • amics de mort
  • Amics de mort

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS