Els científics creuen en Déu? Pensamientos de científicos sobre Dios (Catalán)

Páginas: 5 (1124 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
ACTIVITATS

1. POSTURES DAVANT L’EXISTÈNCIA DE DÉU: Encara que no és fàcil classificar les opinions d’una persona en un esquema tancat, tracta d’assignar a cadascun dels científics una postura: agnòstic, creient o ateu.

David de Semir (genetista). Es mostra ateu respecte l’existència de Déu. Per a ell, hauria d’haver un sol Déu per poder afirmar una part la seva existència. Afirma que sicreus o no, és per motius culturals i familiars.

Eduard Salvador (astrofísic). Es mostra una mica agnòstic. Si es parla d’un Déu com ‘’la raó de tot’’ sí que hi creu, però si es parla d’un ésser superior, antropomòrfic, no hi creu.

Roderic Guigó (bioinformàtic). Es mostra totalment agnòstic. Afirma no poder creure ni deixar de creure en Déu, ja que no ho pot saber.

Ramon Maria Nogués(catedràtic d’antropologia genètica). Es pot veure agnòstic. Diu que es pot creure en Déu, però que hi ha algunes coses que contradiuen el concepte de Déu.

David Jou (físic). Totalment creient. No mostra cap dubte sobre la seva existència.


2. UN TEMA A DEBAT: Participa ‘’hipotèticament’’ en el debat dels comentaris dels lectors de la notícia que trobaràs a la fi del text. Llegeix els doscomentaris (de caos30 i de carlesbg) i, independentment de la teva postura personal, escriu un comentari argumentant la postura contrària en resposta a un d’ells.

En contra de carlesbg:

Jo no hi estic d’acord amb això que dius. Ciència i religió són dues coses totalment contradictòries. Una es basa en la fe i l’altra en les proves.

Qui diu que hi ha d’haver una raó per la qual succeeixen lescoses? Per què no poden passar perquè sí? Déu i la religió no són res més que uns pensaments que s’ha implantat la humanitat des de fa milers d’anys per superar la seva por al no-res, a la mort i a tot allò desconegut per a nosaltres. És una manera d’evitar tota aquesta incertesa, d’aferrar-se a alguna cosa.

Si quan ens apartem dels valors que hem rebut transmesos ‘’per Jesucrist’’ és perquèpertanyen a una ètica mínima, no perquè els hagi implantat un ésser superior intel·ligent. Són uns valors que hem pogut veure que funcionen en la convivència i per això els hem transmès.

La ciència, encara que deixa algunes preguntes sense resposta, respon amb certesa tot allò que pot, mentre que la religió no es pot provar de cap manera. Llavors, com podem afirmar l’existència de Déu?


3.PENSAMENTS COMPLEMENTARIS: Alguns científics que admeten la hipòtesi de Déu argumenten que ciència i fe són formes de pensament complementàries. Explica breument com ho justifiquen.

Els científics que admeten aquesta hipòtesi són: Federic Guigó, Ramon Maria Nogués i David Jou.

Federic Guigó, com diu no creure ni deixar de creure en Déu, diu que si hi ha tants científics que creuen en Déu, hade ser compatible.

Ramon Maria Nogués diu que tant la ciència com la religió són mètodes que ens donen una idea aproximada de la realitat. Per tant, que s’hi pot creure en Déu sent científic.

David Jou diu que Déu és la font de les lleis que la ciència estudia, que la veritat és més gran i diversa que la veritat científica.


4. EXPRESSA LA TEVA OPINIÓ PERSONAL SOBRE AQUESTA AFIRMACIÓ:Els qui creuen en Déu tenen una religió, els qui no hi creuen tenen la ciència com un substitut de la religió.

Opino que és una afirmació correcta. Tant la religió com la ciència són un tipus de creença, encara que la ciència és més bé un saber que una creença. La religió està basada en la fe, no hi ha cap certesa que sigui correcte, és diferent per a cada persona. En canvi, la ciència estàbasada en el raonament, tot està comprovat. És igual per a tots aquells que hi creuen.
Per això, és pot dir que són dues ‘’creences’’ contràries, una substituta de l’altre.


5. POSTURES DELS CIENTÍFICS MÉS CONEGUTS: Intenta esbrinar quina postura tenien davant el paper de Déu en el món científics com: Galileo Galilei, Blaise Pascal, Isaac Newton, Charles Darwin, Albert Einstein, Marie Curie,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Frases De Científicos Sobre Dios
  • Científicos y su testimonio sobre la creencia de Dios
  • Diferencies Entre Els Mètodes Científics
  • Ejercicio sobre las caracteristicas del pensamiento cientifico
  • Els Plàstics (Català)
  • ensayo sobre pensamiento cientifico, la filosofia moral y la ciencia
  • Ensayo Sobre Argumentos De Pensamiento Critico Y Cientifico
  • Pensamiento De Dewey Sobre Dios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS