Els Enzims

Páginas: 2 (492 palabras) Publicado: 27 de julio de 2011
ELS ENZIMS

Els enzims són un tipus de proteïnes. La seva funció es catalitzar les reaccions químiques que tenen lloc en els éssers vius. Catalitzar vol dir accelerar. Sense l'acció dels enzimsmoltíssimes reaccions serien tan lentes que serien incompatibles amb els processos vitals. Podríem dir que són els animadors de la festa. Pensem en la digestió de la llet. Durant més d'una hora elsenzims del tub digestiu treballen per trencar les proteïnes, greixos i sucres complexos que composen aquest aliment i convertir-los en molècules petites com la glucosa que poden ser absorbides per lescèl.lules. Aquestes reaccions de trencament serien milers de vegades més lentes sense la presència d'enzims digestius.
L'enzim actua en tres passes: reconeix la substància, s'uneix a ella i la predisposaa transformar-se.
Habitualment un tipus d'enzim només reconeix un tipus de substància o com a màxim un grupet reduit de substàncies que s'assemblen força entre elles. Per això es diu que els enzimssón específics. Entre l'enzim i la substància existeix una afinitat de manera semblant a la d'un pany i la seva clau.
La unió d'ambdues molècules genera tant bon rotllo que automàticament lasubstància es transformada sense gairebé cap esforç. Si no es combinés amb l'enzim la substància es resistiria molt més a transformar-se. Només alguna molècula de tant en tant ho faria.
Quan la substàncias'ha transformat l'enzim queda lliure i torna a començar el cicle. Una molècula d'un enzim pot reaccionar amb milers de molècules de substància per minut.

Un fenomen interessant de les reaccionsenzimàtiques és el que s'anomena inhibició competitiva: dues substàncies semblants que tenen afinitat pel mateix enzim competeixen per unirs-se a ell. Podríem dir que aquests dos tipus de substànciessón com dues colles de noies (“frikis” i “raperas”) que es mouen a l'atzar per una pista de ball i coincideix que volen ballar amb el mateix noi. El noi seria l'enzim
Suposem que al noi li és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • enzims
  • enzims
  • ENZIMS
  • Pràctica enzims
  • Resumen Enzims
  • enzims
  • Els Mites
  • Els presocràtics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS