Els Impostos

Páginas: 6 (1294 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2014


Contingut
2
TRIBUTS I IMPOSTOS 3
Concepte i classes de tributs. Els impostos 3
Classes d’impostos 3
L'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques 4
L'impost sobre societats 4
L’Impost sobre valor afegit 4

Fonaments de l'impost. Concepte de valor afegit 5

Regulació de l'IVA 5

5
Exempcions i tipus 6

TRIBUTS I IMPOSTOS
Concepte i classes de tributs. Els impostosTributs: són un subgrup dintre dels ingressos de dret públic de les administracions. Es diferencien dels ingressos de naturalesa privada, que també poden percebre les administracions, perquè les relacions que s'estableixen entre cobrador (o subjecte actiu), i pagador (o subjecte passiu), i les causes que els originen neixen de normes que formen part del Dret públic i més concretament deltributari, mentre que els ingressos de caràcter privat, de les administracions o dels particulars, estan regulats pel dret privat i es deriven de relacions o negocis privats. Es diferencien dels altres ingressos públics pel fet d'exigir-se de manera coactiva, però sense arribar a tenir caràcter sancionador.
Taxes: són tributs el fet generador de les quals és la prestació d'un servei públic o larealització d'una funció administrativa de sol·licitud o recepció obligatòria que es refereix a l'obligat tributari, o l'afecta o el beneficia de manera particular.
Contribucions especials: són un tipus de tribut el fet imposable del qual consisteix en l'obtenció per l'obligat tributari d'un benefici o d'un augment de valor dels seus béns com a conseqüència de la realització d' obres públiques o del'establiment o ampliació de serveis públics.
Retencions i ingressos a compte: les societats, les empreses individuals i les comunitats de béns, estan obligades a retenir una part de la renda, quan satisfàcin o abonin rendes en l'exercici de les seves activitats, i desprès, ingressar l'esmentada part retinguda a l'Agència Tributaria.
Classes d’impostos
Impostos directe: recauen sobre el contribuenten funció de les seves característiques: nivell de renda, nivell de patrimoni, beneficis obtinguts,... Són impostos directes l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), l'Impost sobre el Patrimoni i l'Impost de Societats.
Aquests impostos són difícils de recaptar perquè necessiten d'una declaració del contribuent, contràriament als impostos indirectes que paguem, sense quasinotar-ho, al comprar els productes perquè estan inclosos en el preu. Els impostos directes són més justos perquè paguen més les persones o empreses quan més guanyen o tenen.
Impostos indirectes: recauen sobre el contribuent en funció de les seves compres. L'Impost sobre el Valor Afegit (IVA), els impostos sobre el tabac, l'alcohol, les gasolines, ... són impostos indirectes.
L'Impost sobre la Renda deles Persones Físiques
L'impost sobre la renda de les persones físiques és un tribut de caracter personal i directe que grava, segons els principis d'igualtat, generalitat i progressivitat, la renda de les persones físiques d'acord amb la seva naturalesa i les seves circumstàncies personals i familiars.
Es tracta d'un impost de l'Estat cedit parcialment a Catalunya, i sobre el qual aquesta potregular l'escala autonòmica aplicable a la base liquidable general; les deduccions per circumstàncies personals i familiars, així com per inversions no empresarials i per aplicació de rendes; i els augments o les disminucions dels percentatges de la deducció per adquisició de l'habitatge habitual.
L'impost sobre societats

L'impost sobre societats és un tribut que grava anualment la renda neta deles societats i la resta d'entitats jurídiques. Aquest impost s'exigeix a partir del resultat comptable i genera per al contribuent (subjecte passiu) i per a l'Administració recaptadora (subjecte actiu) un conjunt d'obligacions i drets, materials i formals, així com sancions tributàries en cas d'incompliment. L'IS afecta només les societats, no l'empresari individual.
L’Impost sobre valor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Impostan
  • Impostos de guatemala
  • Impostancia de materiales
  • Impostos
  • Ciudades Impostantes Del Mundo
  • VOZ IMPOSTADA 2014
  • Els Mites
  • Els presocràtics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS