Els nous catalans

Páginas: 77 (19037 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2012
ÍNDEX

ELEMENTS INTRODUCTORIS

PART I. Marc teòric.

1.- Espanya durant el franquisme.

1.1. Els anys 40. Misèria i autarquia

1.2. Els anys 50: la fi de l’autarquia.

1.3. El desenvolupament econòmic (1961-1973).

1.4. La crisi del 73.

2.- Anàlisi del fenomen migratori a Espanya.

2.1. Causes de lesmigracions.

2.2. Les regions emissores.

3.- Catalunya, terra de rebuda.

3.1. Per què venien? Què trobaven?.

3.1.1.Motius econòmics

3.1.2.Causes politiques

3.2. La població a Catalunya.

3.3. L’economia. Evolució de l’economia catalana.

3.4. Barcelona ciutat.

4.- Conseqüències delsmoviments migratoris.

PART II. Badalona: immigració i ciutat.

5.-Incidència de la immigració en el creixement de la ciutat.

5.1. Del 1900 al 1940.

5.2.Del 1940 al 1981.

6.-La construcció dels barris.

7.-Immigració i Problemàtica social.

7.1 Integració dels nouvinguts.

PART III.. [Treball amb fonts orals]

CONCLUSIONS

BIBLIOGRAFIA CONSULTADA I ALTRES FONTS

ANNEXOSELEMENTS INTRODUCTORIS



Aquest treball té per objectiu reflectir, analitzar i donar a conèixer un dels fets socials més importants per a Espanya i sobretot per a Catalunya, i amb tanta repercussió a l’actualitat, com són els moviments migratoris que es van produir durant el segle que acabem dedeixar.

La realització d’aquest treball no només implica l’interessant aprenentatge de la història espanyola en general, sinó que ens ajuda a comprendre l’organització social i les transformacions econòmiques i polítiques que s’esdevenen en una població en continu canvi.

Les dècades dels anys 60 i 70 del segle XX , es quan té lloc la gran mutació espanyola, quan s’opera la metamorfositotal d’Espanya. Metamorfosis que va tenir lloc en ple franquisme, per molt que ens costi admetre, on les pràctiques fosques i la repressió eren encara la moneda corrent. Això no vol dir que el franquisme fos la causa agent de la transformació ni que es pugui atribuir-se als mèrits de la mateixa.

Per això els grans protagonistes d’aquesta fase no van ser las politiques franquistes sinóels espanyols i la seva societat civil que, distanciant-se dels avatars politics, van aconseguir imprimir un ritme de canvi als diferents sectors de la realitat nacional.

Ens submergirem a la realitat de les persones que varen de tenir d’abandonar tot el que coneixien en la recerca d’una altre oportunitat, en la busca d’una altra vida, veurem com aquestes persones varen tenir que aguantartota mena de situacions.

D’aquest fenomen migratori la gent avui en dia gairebé no se’n recorda ni parla, potser perquè la immigració dels nostres dies és una altra.

Voldríem destacar que gran part del treball està centrat en Badalona per propi interès i assenyalar que es un mirall exemplificatiu del que fou la immigració a la resta de Catalunya.

Aquest projecte dónal’oportunitat de, mitjançant les entrevistes orals, poder conèixer de primera mà les vivències dels immigrants. Utilitzant les fonts orals com a testimonis directes de persones vingudes de diferents punts d’Espanya. Amb aquestes entrevistes es pot conèixer de primera mà la història viva de la nostra ciutat.

Els motius pels quals he escollit aquest tema ha estat la meva fascinació per unfenomen que va canviar tota la societat espanyola, i el desig de poder comprendre millor totes les dificultats que varen haver de passar tots aquests nouvinguts a l’haver d’abandonar la seva terra, les seves costums en la recerca d’una vida millor que varen aconseguir, però que primer els va obligar moltes vegades a viure a molts d’ells en condicions infrahumanes i treballar moltíssimes hores...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els nous requeriments professionals
  • Nouse
  • nouse
  • Nouse
  • El Nous
  • Possessive nous
  • comptes catalans
  • Dialectes Catalans

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS