ELS RECURSOS NATURALS 2

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 27 de abril de 2015
RESUM DEL TEMA 5 DE CMC

ELS RECURSOS NATURALS

La sobre explotació dels recursos naturals està passant factura a tota la Humanitat. És convenient, per tant, incrementar la utilització dels recursosrenovables u disminuir la dels recursos no renovables.
DISMINUCIÓ DE LES SUPERFICIES UTILITZABLES
La població humana s’ha vist forçada a modificar espais naturals, com per exemple, els sòls. Aquestshan sigut explotats durant milers d’anys, i constitueixen un potencial de fertilitat que es pot mantenir i fins i tot millorar gràcies a tècniques adaptades a la seva naturalesa. Actualment,s’estableixen plans d’aprofitament racional basats en la distinció entre sectors d’agricultura intensiva, de boscos de producció i àrees protegides, forestals o no.

RECURSOS MINERALS
En l’actualitats’utilitzen els combustibles fòssils i els minerals com si fossin recursos naturals inesgotables. Si es continua a aquest ritme, aquest recursos, en no molt de temps acabaran esgotant-se.
Els que estan en mesperill d’extinció, són: l’argent, l’estany i el platí.

RECURSOS HÍDRICS
L’augment de la població ha generat una dda més gran d’aigua per al proveïment domèstic, per a la indústria, i també, com a fontd’energia.
Les empreses per un criteri econòmic han començat a reutilitzar l’aigua en els seus processos de fabricació. Una legislació adequada podria, a curt termini, pal·liar, l’escassetat d’aigua,i a un llarg termini, facilitaria un millor aprofitament.

RECURSOS FORESTALS I DESERTITZACIÓ
A molts països es talen deu vegades més arbres dels que es poden regenerar, i els boscos s’estan reduinti desapareixent a tota l’esfera terrestre. La conseqüència d’una extracció abusiva de la fusta és la desforestació o la des construcció a gran escala del bosc.
Els processos de desforestació són,generalment, més destructius en les zones tropicals. La major part dels sòls forestals tropicals són molt menys fèrtils que els de les regions temperades i resulten fàcilment erosionables.
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els recursos naturals
  • ELS RECURSOS NATURALS I ELS RESIDUS
  • La Intervenció Humana En Els Sistemes Naturals
  • Unitat 2 Els climes
  • Els impactes i riscos naturals
  • ACTIVIDAD 2 RECURSOS H
  • Guía Recursos Humanos 2
  • RECURSOS ALIMENTARIOS 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS