Els Treballs D'Hercules

Páginas: 5 (1083 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
ELS TREBALLS D’HÈRCULES
Causa
Hèrcules era fill de Zeus i d’Alcmena. Hera estava cansada de les infidelitats del seu marit, i en veure que Hèrcules era feliç, va decidir embogir-lo fins el punt que Hèrcules va matar a la seva familia.
Passada la bogeria, Hèrcules va consultar un oracle per tal de saber com podia pagar el que havia fet. L'oracle respongué que havia de posar-se al servei del reiEuristeu i, durant dotze anys, havia d'estar al seu servei. Si complia totes les tasques que el rei li encomanés, li arribaria el perdó i la pau a l'ànima. El rei Euristeu li manà 12 treballs.
Els 12 treballs
1. El lleó de Nemea:
El treball consistia en matar el lleó que cada nit baixava de les muntanyes fins a la ciutat de Nemea. Matava i destrossava tot el que trobava al seu pas.Hèrcules cercà el lleó i hi lluità cos a cos fins a matar-lo. Li arrancà la pell i, a partir d'aleshores, se'n serví de vestit.
2. L’hidra de Lerma:
L'Hidra, era monstre amb nou caps de serp, que atacava a qualsevol viatger que passés pel lloc. La lluita fou esgotadora, ja que de cada cap tallat en naixien dos més. Finalment aconseguí matar-lo i enfonsà les seves fletxes en la verinosa sang del'Hidra per donar-les encara més potència mortífera contra futurs enemics.
3. La cérvola Cerinitia:
Aquesta cérvola, es deia que era la que havia escapat quan Àrtemis havia enviat els seus gossos a atrapar-la per tirar del seu carro. La volia perquè les seves banyes eren d'or. Amb molta paciència, Hèracles caçà la cèrvola i la portà viva a Euristeu.
4. El porc senglar d’Erimant:
Eltreball consistia en capturar el senglar que havia reduït tota la província d'Erimant a un estat de terror. Es diu que els seus ullals tenien la llargària d'un braç d'un home i que no temia ni bèstia ni humà. Amb molt d'enginy Hèrcules localitzà i capturar el senglar, el qual el transportà fins a Euristeu carregat a les seves espatlles.
5. Els estables del rei Augias:
Hèrcules tenia que netejarels estables del rei Àugies en un sol dia. El rei, un home molt gandul, havia acumulat una quantitat enorme de fems als seus estables, de manera que era impossible treure'ls tots en un sol dia. Hèrcules desvià les ràpides aigües del riu Alfeu que arribaren cap als patis i estables, i s'endugueren tota la brutícia.
6. La matança dels ocells d’Esdrúbal
Aquests ocells foradàven els cranis dequi sobrevolaven amb les seves plomes de metall, i amb l'ajuda d'Atena, que li lliurà un carrau de metall, Hèrcules espantà els ocells. Com que el carrau feia el soroll d'un bosc en flames, els animals es van dispersar i amb l'enrenou, Hèracles en matà un bon grapat. Els altres es dispersaren i mai més se'n va saber res.
7. El toro de Creta
El setè treball fou capturar un toro enorme, queescopia foc, i que corria en llibertat per l'illa de Creta, destruint collites i matant la gent que se li posava al davant. No li costà gaire a Hèracles vèncer l'animal i traslladar-lo fins al reialme d'Euristeu.
8. Les eugues de Diomedes
Diomedes alimentava les eugues amb la carn dels qui feia presoners en batalla. Quan no estava en guerra, les eugues també menjaven, i ell no teniaaltre solució que ordenar als guardians del palau que degollessin els visitants. Hèrcules aconseguí que les eugues devoressin el seu amo. Un cop tipes, es mostraren prou dòcils perquè Hèrcules els lligués les mandíbules amb una forta corda abans de dur-les a Euristeu.



9. El cinyell d’or d’Hipòlita

El novè treballfou tornar a Euristeu el cinyell d'or d'Hipòlita, reina d'una tribu d'Amazones que habitava a les costes de la mar Negra. Hipòlita li donà el cinyell de bon grat, però Hera escampà el rumor que Hèracles volia endur-se també la reina. Les Amazones es revoltaren i en la lluita Hèrcules matà Hipòlita.

10. El Ramat de bous de Gerió

l desè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • els dotze treballs d´hercules
  • Treballs
  • Treballs
  • treballs
  • treballs
  • quins treballs desenvolupen els científics espanyols a la base l'Antàrtida
  • Treballs
  • treballs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS