Emma goldman

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (280 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
* Naix en Lituània al 1869 al si d’una família jueva ortodoxa encarregada de l’administració d’un hotel. El seu pare la maltractava, ja que de les tresgermanes ella era la més rebel.
* Amb 15 anys el seu pare va intentar casar-la, però Emma s’hi va negar i va amenaçar amb suïcidar-se. Després de laimposició de casar-se del seu pare Emma es va traslladar a EEUU amb les seues germanes. Als EEUU va treballar primer com a costurera però va abandonar el treball perel salari. Després va treballar a una botiga on va conèixer a Kershner, amb qui comparteix l'amor pels llibres, el ball, viatjar, així com la seva frustracióamb la monotonia del treball a la fàbrica. Finalment es casen però un any després es separen. A la fàbrica Emma va entrar en contacte amb els maltractes quepatien els treballadors .
* La revolta de Haymarket de 1886 va fer que s’unira al moviment anarquista. Despres del seu divorci es trasllada a NY on coneixBermak (anarquista que la convida a un discurs públic) i Most (editor de una publicació radical). Emma es va unir a Most pero uns anys després van tindredesavinences ja que Emma deia que els seues discursos semblaven una còpia de els de Most.
* Es va convertir en la principal dirigent del moviment anarquistai va estar presa varies vegades. La primera per l’intent d’assassinat de Herny Clarck Flyrc, el gerent de la fàbrica. La segona vegada va ser jutjada perincitar a la revolta, al 1893 durant una forta crisi economica. El jutge va parlar d'ella com d'"una dona perillosa”. Fou sentenciada a un any de presó.
tracking img