energia mareomotriz

Páginas: 3 (747 palabras) Publicado: 8 de junio de 2013
L’ ENERGIA MAREMOTRIU
La energia de las marees poden emplenar-se per produir electricitat. En el estiu de 1966 es va posa en marcha una planta de energia mareomotriu de 240.000 kW en el riuFrance , un estuari del canal de la Mancha, en el nord-oest de Francià. La marea ascendent del riu flueix a través de un dique, mou unes turbines y despres queda retenia amb ell. Quan la marea descendia,el agua atrapada se l’ibera, atraves d’un el dique y mou de nou las turbines .aquesta planta de energia mareomotriu descarrega la màxima deficiència quan la diferencia entre las marees alta y baixaes fa gran , com un el estuari de Ranche, on es de 8,5 metres . La marea alta Mayor del mon se produeix en la baia que va Fundi en Canadà, on hi ha una diferencia de uns 18 metres.
MAREAS Y OLAS
Unamarea es el moviment regula y periodic de les aigües del mar que cobreixen y abandona sucessivament la orilla dèbit al ascens y descens alternatius del nivell del mar, pot influir ha la Lluna y elSol. La fase de màxim ascens es diu ple amar, y la de descens baixamar.
Les marees tenen una gran importància per les industries pesquera y naval, lla que les buques de carejament pesats que esdirigent a port d’eben programar les llegades durant la plea mar, quan el nivell de l’aigua es mes profunda. Son baixeills de pesca també estan subjectats al flujo y reflujo de les marees. Per ajuda a lanavegació marítima ha la majoria de les àrees costaneres hi ha unes taules detallades com el horari de les marees.
MAREAS SOLARES
Al mateix que la Lluna, y el Sol ejerce una atracció gravitatòriasobra la Terra, per debit a que esta situat a Mayor distancia, la força per elevar les marees es aproximadament 2,5 vegades menor que la de la Lluna. La suma de les forces que ejercen el Sol y la Llunaprodueixen una marea amb dues crestes. El llogar on ocureixen aquestes crestes depèn de les posicions relatives del Sol y la Lluna en aquet moment. Durant les períodes de Lluna plena y Lluna nova...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia Mareomotriz
  • Energia Mareomotriz
  • La energia mareomotriz
  • Energia Mareomotriz
  • energia mareomotriz
  • Energia mareomotriz
  • Energía Mareomotriz
  • Energía mareomotriz

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS