Energia sostenible a mataró

Páginas: 3 (625 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2011
Notícia sobre energia
Energia sostenible made in Mataró: s’inaugura l’edifici de Messa (Mataró Energia Sostenible) que subministra fred a través del Tub Verd.
La implantació del Tub Verd ha suposatun èxit i, consegüentment, ha augmentat l’autoestima local, si més no dels gestors municipals que el van impulsar ja fa anys i que esperen amb candeletes el que serà el seu impuls definitiu, quan enuns mesos passi d’aprofitar sols l’energia sobrant de la incineradora a reutilitzar, a més, la de la futura Planta Internacional de Tractament i revalorització de residus* del Maresme. Mataró doncs,s’anticipava fa temps a les necessitats d’eficiència energètica i paria en un part d’anys de durada. El sistema del Tub Verd i aquest edifici pel que s’ha invertit 1.134.000 euros i que podrà acollirfins a vuit màquines que permetran subministrar, a través de la xarxa Tub Verd, aigua freda per a la climatització d’edificis del sector del front de mar de Mataró. Mataró fa gala d’un sistema net,sostenible i eficient que permet refrigerar a partir de l’energia sobrant de la incineradora, igual que la mateixa xarxa de Tub Verd escampa escalfor per tota la ciutat i molts dels seus equipaments.*Després d’una recollida selectiva, es dona valor a la brossa que no es pot reciclar, el rebuig, i generar energia mitjançant la incineració.
Segons Joan Antori Baron repetia l’equació en elsparlaments de l’acte de Mataró Energia Sostenible: “A Espanya es tiren en abocadors cada any 10.000 tones de residus i el seu valor energètic seria com el d’Ascó II, el de tota una nuclear. A Mataró apostemper fer energia útil de l’energia sobrant i n’estem contents d’aquesta aposta per l’economia verda, que mantenim des del primer mandat”. Per altra part, Cristina Guillen de l’Institut Català del’Energia s’expressava parlant del Tub Verb com un “ projecte novedós, desconegut i impactant amb el que Mataró és un exemple a nivell europeu que des de la Generalitat seguirem recolzant, queda feia per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia Sostenible
  • BIO ENERGIA/ ENERGIA SOSTENIBLE
  • La Importancia De La Energia Sostenible
  • El año de la energia sostenible
  • Energia Sostenible En Colombia
  • Articulo por una energia sostenible
  • ciudades sostenibles y energia
  • Energías Sostenibles En Colombia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS