Enfermeria

Páginas: 2 (434 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2011
Tema 1-. Farmacologia clínica. Concepte de fàrmac. Fonts d'obtenció dels medicaments. Concepte de Farmacocinètica i Biodisponibilitat.

CONCEPTE

Pharmakon: medicament

Logos: tractat oaprenentatge
“ La Farmacologia estudia les propietats dels agents terapèutics i les interaccions amb l’organisme sa o malalt”

1

DEFINICIÓ DE CONCEPTES
FÀRMAC: substància química amb propietatscuratives o preventives enfront de les malalties humanes o dels animals, substàncies per establir un diagnòstic mèdic o per restaurar, corregir o modificar les funcions orgàniques. FORMA FARMACÈUTICA:forma física exterma que es dóna als fàrmacs perquè puguin ser administrats. MEDICAMENT: qualsevol fàrmac o composició de fàrmacs preparat per ser administrat. FÒRMULA MAGISTRAL: preparació farmacèuticaque ve determinada per una recepta feta pel metge.

DEFINICIÓ DE CONCEPTES
ESPECIALITAT FARMACÈUTICA: medicament, aliment-medicament, producte higiènic o desinfectant, de composició coneguda i ambun nom convencional, envasat i precintat per a la venda al públic. Inscrita en els registres farmacèutics i autoritzat per la DGFM. MEDICAMENT GENÈRIC: especialitat amb la mateixa f.f. i igualcomposició qualitattiva i quantitativa en p.a. que una altra e.f. de referència; amb un perfil d’eficàcia i seguretat suficientment establert per al seu ús clínic. PLACEBO: fals medicament preparat amb elmateix aspecte que un medicament determinat, però que només conté productes inerts.

2

3

DEFINICIÓ DE CONCEPTES
• DROGA: – 1. Qualsevol substància emprada com a ingredient en química, farmàciao tintoreria. – 2. Cadascun dels principis actius presents en vegetals o animals, els quals convenientment preparats es poden utilitzar en terapèutica o experimentació. – 3. Substància que, essent ono un medicament, és utilitzada per actuar sobre el sistema nerviós per tal d’aconseguir un millor rendiment intel·lectual o físic, amb ganes d’experimentar noves sensacions o bé amb la pretensió de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria
  • Enfermeria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS