Ensayo Deporte

Páginas: 10 (2431 palabras) Publicado: 28 de junio de 2012
El camp de joc

El camp on es juga al voleibol és un rectangle de 18 m de llarg per 9 m d'ample, dividit en la seva línia central per una xarxa que separa els dos equips. En realitat el joc es desenvolupa també a l'exterior, a la zona lliure, a condició que la pilota no toqui terra ni cap altre element. La zona lliure ha de ser almenys de 3 m, mínim que en competicions internacionals s'augmentaa 5 m sobre les línies laterals i 8 m per a les línies de fons. L'espai lliure sobre la pista ha de tenir una alçada mínima de 7 m que en competicions internacionals puja a 12,5 m.
A 3 m de la xarxa, una línia delimita en cada camp la zona d'atac, zona on es troben restringides les accions dels jugadors que es troben en aquell moment en papers defensius (defenses i líbero). Aquestes línies,s'estenen a l'exterior del camp amb traços discontinus, i la limitació que representen es projecta igualment en tota la línia, fins i tot més enllà dels traços dibuixats. Totes les línies tenen 5 cm d'ample.
El contacte dels jugadors amb el terra és continu, utilitzant habitualment proteccions a les articulacions. La superfície no pot ser rugosa ni lliscant.



1.Zona lliure
2.Línia central3.Línea de fons
4.Línea lateral
5.Línea d'atac
6.Zona de servei
7.Zona defensiva
8.Zona d'atac
9.Primer àrbitre
10.Segundo àrbitre
11.Anotador
12.Banquillo
La Xarxa:
A l'eix central del camp se situa una xarxa d'1 m d'ample i sobre 9,5 a 10 m de llarg, amb dues bandes en les vores superior i inferior i dues varetes verticals sobresortints sobre la línia lateral del camp. La vora superiorde la xarxa, les varetes i el propi sostre del pavelló delimiten l'espai pel qual s'ha de passar la pilota a camp contrari.
L'altura superior de la xarxa pot variar en diferents categories, sent en les categories adultes de 2,43 m per homes i 2,24 m per a dones.
La pilota
La pilota és esfèric i flexible; 65-67 cm de circumferència, 260-280 g de pes i pressió interior entre 0,300 i 0,325 kg /cm ². És més petit i lleuger que les pilotes de bàsquet o futbol. Pot estar fet de diversos materials encara que el més còmode i utilitzat és el de cuir. També hi ha pilotes de plàstic que ocasionalment es poden utilitzar en entrenaments.
vestimenta
Igual que en el tennis, els jugadors de voleibol vesteixen durant el partit samarreta, pantalons curts, mitjons, calçat esportiu i genolleres. En sercontinu el contacte amb el terra és habitual portar també proteccions en genolls i colzes. A primera vista es distingeix immediatament als jugadors líberos perquè porten una vestimenta de color diferent a la resta dels seus companys d'equip.

PARTITS:

Temps de joc:
Un partit està format per tres, quatre o cinc sets. Els partits de voleibol es disputen al millor de cinc tandes o blocs quereben, igual que en tennis, la denominació anglosaxona de sets. En el moment en què un dels dos equips acumula tres sets guanyats, guanya el partit i es dóna per conclòs l'enfrontament. Un equip guanya un set quan arriba o supera els 25 punts amb un avantatge de dos (ie: amb 25-23 es guanya, però amb 25-24 caldria esperar el 26-24 i així successivament mentre cap dels dos equips no aconsegueixi elsdos punts d'avantatge).
Si és necessari el cinquè temps, set de desempat, es baixa la meta a 15 punts però també amb dos d'avantatge. Aquest set té així una durada més reduïda, però de tota manera, la durada de les trobades de voleibol és molt variable, podent estendre des al voltant d'una hora fins fins i tot més de dues hores i mitja.
Els camps es sortegen abans del partit, així com el serveiinicial. En cada set es produeix un canvi de camp i es va alternant el primer servei. En cas de ser necessari el cinquè set, set decisiu, es procedeix a un nou sorteig ia més es realitza un canvi de camp en arribar al punt 8 pel primer dels equips.
Temps per descans o Temps morts
Cada equip pot demanar fins a dos temps de descans de 30 segons en cada set. Els temps per a descans només els pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo Deportivo
  • ensayo de deporte
  • Ensayo De Deportes
  • Ensayo Deportivo
  • Ensayo deporte
  • Ensayo de deportes
  • Ensayo de Deporte
  • DEPORTE ENSAYO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS