entorn sanitari

Páginas: 4 (773 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013


ENTORN SANITARI A CATALUNYA


1) Què és el CatSalut? És l´ens públic que garanteix les prestacions sanitàries pùbliques de Catalunya .Té com a missió garantir unaatenció sanitària de cobertura pública de qualitat.
2) Com és el model sanitari català? És tracta d´un model sanitari mixt, que integra en una sola xarxa d´utilització pública tots els recursossanitaris siguin o no de titularitat pública.
3) Estuctura sanitària de Catalunya:
a.Concepte de regió sanitària.Regions sanitàries actuals (mapa). Son els recursos d´atenció primaria id´atenció especialitzada per atendre les necesitats de la població.
Les regions sanitàries son 7 : Alt Pirineu , Lleida , Camp de Tarragona , Terres del Ebre , Girona , Catalunya Central ,Barcelona.
b. Concepte del sector sanitàri. Sectors sanitàris actuals. Són on es desenvolupen i coordinen les activitats de promoció de la salut, prevenció salut pública i asistenciasociosanitària en el nivel d´atenció primaria i de les especialitats mediques
Els sectors sanitaris (ni han mols) están en el Decret 105/2005 de 31 de Maig ,publicat en el bulleti oficial de la Generalitat deCatalunya nº 4397.
c. Concepte d´àrea o zona básica de salut. Les sigles (ABS) és la unitat territorial elemental on s´organitzen els serveis d´atenció primària de salut.Estan formadasper barris o districtes a les arees urbanes,o per un o més municipis en l´ambit rural.
4) Indica a quina regió sanitària, a quin sector pertanys i quina és la teva área o zona básica sanitari desalut.detalla quiné s el teu CAP i el teu hospital segons la zona on vius.
Regió sanitari del Girones. Sector sanitari Girona 2. CAP- Can Gilbert del Pla. Hospital- Parc hospitalari Martíi Julià.
5) Finançament del sistema català. Es divideixen en 6 ambits:
- Pressupostos : Recull els recursos de salut que es gestionen sota la responsabilitat del Departament de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Entorno Sanitario
  • LA COMUNICACIÓN EN EL ENTORNO SANITARIO
  • La Comunicación En El Entorno Sanitario
  • Sanitarias
  • Sanitarios
  • Sanitarias
  • sanitaria
  • sanitarias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS