Epidemiologia Trypanosoma cruzi vs gambiense

Páginas: 4 (992 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014
4. EPIDEMIOLOGIA
Epidemiològicament, els dos paràsits estudiats tenen certes semblances tot i ésser geogràficament molt distants. Ambdós tenen una distribució molt específica i focalitzada, peròun al continent africà i l’altre a Amèrica. Els vectors que els transmeten són insectes i els focus d’infecció són molt semblants: zones rurals i pobres.
Per altra banda, però, el nombre de casos dela malaltia de Chagas és considerablement molt superior al de la malaltia de la son. Una altra diferència és (també) la troballa de reservoris importants per part del Trypanosoma cruzi.
Trypanosomagambiense
La malaltia de la son té una distribució molt concreta i focalitzada a l’Àfrica subsahariana. No sempre és la mateixa que la distribució de les mosques tse-tse, ja que hi ha zones on (hi ha)habiten/existeixen aquests vectors però no es troba cap (tipus de) cas de tripanosomiasi.
Al 2010, el 90% dels casos registrats de tripanosomiasi africana (malaltia de la son) eren per causa deltripanosoma gambiense i es trobava en 24 països de(l) l'oest i (el) centre d’Àfrica, entre ells: Angola, República Democràtica del Congo, República de l’Àfrica Central, Chad, República del Congo, Costad’Ivori, Guinea, el sud de Sudan i el nord-oest d’Uganda.
On es pateix més la infecció és (a) en àrees rurals i pobres, on els sistemes de sanitat són més dèbils i causen que aquesta es puguidesenvolupar (i pot desenvolupar-se des de ) en zones tant de tamany (de la grandària) d’un petit poble com d’un gran barri. Tot i així, la tripanosomiasi gambiense també s’ha registrat en (a) àreesperifèriques de (a) les ciutats.
El vector en concret (el vector) es troba (a) en? boscos tropicals i rius. Els moments més propensos a les infeccions, és a dir, els moments més habituals (corrents) en elsque els humans entren en contacte amb els vectors, són (en) durant la realització d’activitats com l’agricultura, la pesca i la caça.
S’han enregistrat molt pocs casos d’infectats per aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trypanosoma Cruzi
  • trypanosoma cruzi
  • trypanosoma cruzi
  • Trypanosoma Cruzi
  • Trypanosoma Cruzi
  • Trypanosoma Cruzi
  • Cyanobacteria y Trypanosoma Gambiense
  • Trypanosoma cruzi prevalence and clinical

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS