EPOCA MEDIEVAL

Páginas: 3 (668 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2014
Comentari d’Adam Smith: “El Liberalisme econòmic: la funció de l’Estat”
Introducció
Tot seguit farem una breu observació sobre del discurs d’Adam Smith, aquest discurs és anomenat com “ElLiberalisme econòmic: la funció de l’Estat”. Aquest text es dit o escrit al Segle XVIII, exactament, al 1776. És un discurs que parla sobre l’home, la seva responsabilitat i llibertat davant de la societat.Ens trobem davant d'una font secundària, alhora que aquest text es original i no copiat. En aquest text exposa dos idees, una és que va ser utilitzat com a símbol o exemple pels humans i el pensamentracional de cada individu. I l’altre es que diu que el negoci a de ser lliure.

Síntesi i Anàlisis
Hi destaca el liberalisme econòmic que es el tema principal que tracta. En aquest gran escritremarca que hi ha d’haver negoci per entre mig, hi ha l’oferta i la demanda. On explica que el més important és que hi hagi mota demanda hi així es podrà vendre molt més. El que mes valora aquest senyor ésque el preu de mercat s’ha de fixar depèn de la demanda que hi hagi. En l’altre part del discurs diu que el principal objectiu es que les institucions del poble es mantinguin i la societat esprotegeixin entre ells. El seu punt fort es el liberalisme és el que mes defensa perquè ell creu important, perquè alhora de que és lliure mercat, a la vegada que tu posseeixes una empresa que no siguipública l’estat no hi pot intervenir. Però si a la vegada quan hi han infraestructures, obres... públiques aquí si que hi pot intervenir-hi. Ara sí que els diners guanyats produïts, l’estat no hi pot ferres.

Context Històric
Aquest discurs es escrit a les acaballes de l’Edat Moderna, exactament a l’any 1776, en plena Revolució Industrial, tres anys abans de produir-se la Revolució Francesa. Enaquest text s’hi pot mostrar la part bona i la part dolenta en que parla d’un liberalisme més econòmic i un liberalisme mes hipocondríac, per què alhora de explicar-se diu opinions contràries. Aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Época medieval
  • Epoca Medieval
  • Época Medieval
  • Epoca Medieval
  • Epoca Medieval
  • Epoca Medieval
  • época medieval
  • la epoca medieval

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS