Ernesto

Páginas: 2 (391 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
REGISTRES LLINGUÍSTICS
FORMAL:
Culte: El punt de partida és considerar que no hi ha cap punt fix a l'univers, sinó que tot es mou amb tota la resta. Per tant, no hi ha observadors privilegiats:Les lleis de la natura s'han d'expressar de manera que siguin les mateixes per a qualsevol observador, sigui quin sigui l'estat de moviment d'aquest. Això és el Principi de Relativitat.
El segon pasva ser adonar-se que la velocitat de la llum és invariable, no canvia. (Velocitat de la llum: 299.792.458 m/s en el buit). Tot això ho dedueix de les equacions per l'electromagnetisme de James ClerkMaxwell. El Principi de Relativitat d'Einstein estableix que la velocitat de la llum és una "llei de la natura": Té el mateix valor per a qualsevol observador, sigui quin sigui el seu estat de repòs omoviment.

Estàndard: El principal fòrum professional de l’atenció mèdica primària catalana (FOCAP) ha fet públic un duríssim treball en el qual, previ anàlisi concret, conclou que CiU no haacomplert cap, cap ni una, de les trenta propostes sanitàries en atenció sanitària primària que figuraven en el programa electoral de CiU del 2010. La lectura del document fa escruixir i també fa perdre totacredibilitat a CiU en matèria de salut. Recomano molt vivament la seva lectura.

Col·loquial:
-MONTSE: Mira Laura, aquella és la Gemma, tot un pa de pessic, i crec que encara no ha caigut de lafiguera.
LAURA: Ai jo crec que la podríem convidar a la propera truita a la francesa, no?
MONTSE: Vols dir? No sé si li barrufarà...
PEP: Parleu de la Gemma? Jo crec que és una Marilladella, i no pasun gallimarsot: l’altre dia érem al folre, tafanejant a la cambra fosca, i la vam veure amb una galta a cada cuixa i la llengua a la deriva…
JAUME: Sí home!, era fosc, però jo diria que no era pasun didalet el que xarrupava... em penso que hi tenia un bon trabuc a la boca.
LAURA: Què vols dir? Que juga al gat i a la rata?
MONTSE: Dona, doncs que encara no ha dit ase ni bèstia!
Vulgar:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ernesto
  • Ernesto
  • ernesto
  • ernesto
  • ernesto
  • ernesto
  • ernesto
  • Ernesto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS