Eros y Psique

Páginas: 5 (1091 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2014
1.BIOGRAFÍA DEL AUTOR
Antonio Canova va néixer l’any 1757 a Possagno, Venècia. Canova està considerat com el máxim exponent del Neoclassicisme, d’aqui el fet de rebre el sobrenom de el ‘’Nou Fídies’’
Creix al sí duna família humil, quedant orfe de pare als 3 anys, la seva educació recau en el seu avi, que l’envía a les canteres, treballant com a picapedrer. Fou aquí on descobreix dotsexcepcionals per a l’escultura, que es consoliden amb el seu trasllat a Venècia l’any 1768.
És aquí on cursa estudis artístics, i on comença a realitzar les seves primeres escultures,les quals mostrarán un caire viu i naturalista.
Després es trasllada a Roma al 1781 on l’exit l’acompanya de forma creixent ja que va deixar de banda els patrons de l’últim barroc per summergir-se en un nou estil propique és considerat el paradígma de l’escultura neoclàssica, el qual està infuenciat per l’escultura clàssica grega, que juntament amb la seva acurada técnica per tallar marbre van convertir-lo en el millor escultor de tota Europa.
Va crear un taller propi,on va treballar per als personatges més notables de l’època com Napoleò, el duc de Wellington o Caterina la Gran de Rússia.Poc després retornaa la ciutat natal, on es va construir un taller que actualment es un museu dedicat a la seva figura.
Tot i així, la seva obra va ser menystinguda durant la època romàntica perquè era considerada freda i estàtica.

2.FITXA TÈCNICA

TÍTOL: Eros i Psique (Psyché ranimée par le baiser de l'Amour)
AUTOR:Antonio Canovas
CRONOLOGÍA:1787-1793
MIDES: 1.55m x 1.68 m
ESTIL:NeoclàssicLOCALITZACIÓ:Museu del Louvre (París)


3.ANÁLISI FORMAL

-Composició dels volums : Dues figures nues, un cos masculí i un femení, la noia esta estirada sobre la base de l’escultura mentre que un noi alat l’abraça per darrere recolçant-se a la pedra. L’expressió dels cossos i dels membres crea un gran efecte de passió eròtica: les boques estan a punt de tocar-se, Eros acarona a Psique i rodeja el seupit, i Psique rodeja el cap d’Eros amb els braços. Podem veure que no hi ha cap mena de vestit però que Canova no volia mostrar cap part íntima de Psique, ja que Eros tapa els pits de Psique amb el braç i una tela tapa les parts púbiques.
-Tipología: exempta en grup
-Colors: monocromada. Això es deu a que durant el neoclassicisme es consideraba erròniament l’escultura policroma ja que a la grèciaclàssica es valoraba la puressa blanca del propi marbre.
-Material i tècnica : talla en marbre.
-Línies compositives:Les dues figures s’entrellaçen formant una X, aquesta queda definida per les ales d’Eros i les extremitats inferiors de tots dos. El punt de fuga es troba entre les dues boques, on podem veure que són els braços de Psique els que emmarquen el centre compositiu.D’aquest maneral’autor aconsegueix enfocar la nostra mirada cap al moment del clímax, el petó.
-Oberta/tancada: És una composició clarament oberta ja que les ales d’Eros ofereixen una gran sensació d’amplitud, tot i que la posició dels braços tanquen lleuguerament aquesta sensació d’amplitud.
-Simétra: És una escultura simetrica ja que visualment els dos costats queden compensats gràcies a les ales d’Eros, que ala vegada donen lleugeresa i també a les cames d’ambdós personatges.
-Ritme/Moviment : Aquesta figura és molt dinàmica,ja que mostra molt moviment perquè Eros te les ales desplegades, alhora que els braços dónan sensació de que els cossos s’aproximarán de manera inminent. El sentiment d’aquesta obra queda plasmat en els detalls, com la suavitat de les mans, de la mirada i la forma en que estánposiciondes les figures : reposades les cames de Psique i Eros incorporant-la suaument. Aquesta suavitat es deu a la técnica de polició de l’autor , que aconsegueix transformar la duressa del marbre en una textura molt delicada.
-Contrastos: La llum dóna la blancor i la finor del marbre blanc polit, aquesta crea contrastos lliscant sobre els cossos i creant un difuminat suau.
-Textura:llisa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eros Y Psique
  • Eros Y Psique
  • Eros y Psique
  • Eros y psique
  • Psique y Eros
  • Eros y Psique
  • Eros Y Psique
  • mito de eros y psique

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS